Iplus-->komórka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Iplus-->komórka
Witam.
Mam pytanie czy mogę kartę sim z modemu iplusa włożyć do telefonu komórkowego i korzystać z wap'u? Czy będzie naliczało dodatkowe pieniądze do rachunku?
Domyślam się, że można tak zrobić pytanie jak skonfigurować telefon aby nie naliczało pieniędzy poza abonamentem?
Prosił bym o dość szczegółową instrukcje gdyż nie mam doświadczenia w tych sprawach.
Dziekuje.
Mam pytanie czy mogę kartę sim z modemu iplusa włożyć do telefonu komórkowego i korzystać z wap'u? Czy będzie naliczało dodatkowe pieniądze do rachunku?
Domyślam się, że można tak zrobić pytanie jak skonfigurować telefon aby nie naliczało pieniędzy poza abonamentem?
Prosił bym o dość szczegółową instrukcje gdyż nie mam doświadczenia w tych sprawach.
Dziekuje.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Iplus-->komórka
Poczytaj forum .
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7589
Masz to wsocham pisze:Domyślam się, że można tak zrobić pytanie jak skonfigurować telefon aby nie naliczało pieniędzy poza abonamentem?

-
Wiem czytałem to i widziałem. Jeśli skonfiguruje tak jak jest na stronie plusa to nie bedzie naliczać dodatkowej opłaty czy trzeba coś zmienić w konfiguracji?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W umowie masz napisane ze dostęp gprs/edge/umts/hsdpa. A czy wap czy www to bez różnicy.
Ostatnio zmieniony 2008-02-17, 19:43 przez ja.michal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
Jeśli połączenie będzie przez GPRS to nie będzie.socham pisze:to nie bedzie naliczać dodatkowej opłaty

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przez 3G też nie powinno. U mnie nie naliczało.Jaco pisze:Jeśli połączenie będzie przez GPRS to nie będzie.
-
Dobrze dziękuje za pomoc
pozdrawiam:)

- Jaco
Zależy od użytego telefonuja.michal pisze:Przez 3G też nie powinno. U mnie nie naliczało.

- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czy to próba podróby tekstu, że rozmiar pliku graficznego zależy od wielkości monitorasocham pisze:Zależy od użytego telefonu

A tak na poważnie, to uważaj, żeby nie łączył się przez CSD. Najlepiej usuń wszystkie profile internetowe i skonfiguruj przez internet na GPRS.
-
- Guru bezprzewodowy
3G = UMTSJaco pisze:Zależy od użytego telefonuja.michal pisze:Przez 3G też nie powinno. U mnie nie naliczało.
To jest tylko rodzaj transmisji (tak jak GPRS/EDGE/HSDPA)
-
Jaco pisze:Zależy od użytego telefonuja.michal pisze:Przez 3G też nie powinno. U mnie nie naliczało.
Nie zależy od użytego telefonu

iplus.pl - najlepsze oferty
- Jaco
marens pisze:3G = UMTS
To jest tylko rodzaj transmisji (tak jak GPRS/EDGE/HSDPA)
Już skomentowaliście ale chodziło mi o rodzaj użytego telefonu pod względem jego technologi a nie że dany telefon będzie inaczej naliczał za transmisjęrysik95 pisze:Nie zależy od użytego telefonuJa miłam starego fona K300i i tylko miałem konfiguracje PlusGSMIntGPRS i chodziło normalnie(ciągło z abonamentu) a to że jest mały ekran to w niczym nie przeszkadza .

-
Od telefonu to nie zależy . Jak będziesz miał skonfigurowany telefon na GPRS to będzie naliczać z abonamentu 

iplus.pl - najlepsze oferty
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Jak szlag trafi GPRS to będzie naliczało przez CSD.rysik95 pisze:ak będziesz miał skonfigurowany telefon na GPRS to będzie naliczać z abonamentu
- Jaco
Dlatego tak tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=70696#70696 napisałemJak będziesz miał skonfigurowany telefon na GPRS to będzie naliczać z abonamentu