Problem z D-Link DWL-520+ i WoWem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z D-Link DWL-520+ i WoWem
Witam. Mam problem z karta wifi D-Link DWL-520+. Jesli chodzi o przegladanie stron, gg itp
dziala swietnie, problem zaczyna sie gdy chce pograc w WoWa. Gdy sie polacze i odpale gre, gdy nacisne przycisk Login automatycznie rozlacza mnie z netem! Nie mam zielonego pojecia dlaczego tak sie dzieje. Sila sygnalu jest czaly czas dobra. Moze jakies porty sa poblokowane? Ale watpie na innej karcie logowalem sie i gralem. Ma ktos jakis pomysl?
dziala swietnie, problem zaczyna sie gdy chce pograc w WoWa. Gdy sie polacze i odpale gre, gdy nacisne przycisk Login automatycznie rozlacza mnie z netem! Nie mam zielonego pojecia dlaczego tak sie dzieje. Sila sygnalu jest czaly czas dobra. Moze jakies porty sa poblokowane? Ale watpie na innej karcie logowalem sie i gralem. Ma ktos jakis pomysl?
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem z D-Link DWL-520+ i WoWem
Co to znaczy że rozłącza Cie z netem? masz komunikat że karta sieciowa jest niepodłaczona? czy poprostu nie łaczy Cie z serwerem WoW podczas gdy np. strony chodza normalnie?
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
- Początkujący użytkownik forum
Rozlancza to znaczy: jest polaczenie (kolo godziny taki komputerek) i jak wcisne login w wowie automatycznie pojawia sie przy nim x czyli ze nie ma neta.
- morion
o no to ciekawie;) nie mialem do czynienia z WoW ale moze masz tam jakąś opcję połaczenia że np. łączy sie przez konkretny interfejs, np. karte Lan zamiast wifi, albo przez localhost...

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Coś mi się wydaje, że w wowie trzeba poprzestawiać coś. Np że masz połączenie lan/t1 albo coś takiego. No i porty odpowiednie na ruterze (udp i tcp) przypisane do danego stałego ip komputera.
- morion
brak przekierowania portów na routerze nie spowoduje Ci fizycznego zerwania połaczenia karty bezprzewodowej, poprostu wywali ci komunikat ze nie może nawiązać połaczenia... ja bym bardziej obstawał że WoW chce się łaczyć przez inny interfejs albo w modulacji/prędkości nie obsługiwanej przez tego dlinkaja.michal pisze: ...No i porty odpowiednie na ruterze (udp i tcp) przypisane do danego stałego ip komputera.