Pytanko o palmtopy/fony i ich rozdzialke

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Pytanko o palmtopy/fony i ich rozdzialke

Post autor: Jo_gurt »

Witam drogich Znawcow Tematu ;)
Takie mam pytanie do was: zakladajac ze palm-coś ma rozdzialke 640x480 to czy aplikacje, gry itp itd przeznaczony na 320x240 beda wspolpracowaly z takim sprzetem?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Pytanko o palmtopy/fony i ich rozdzialke

Post autor: Sundance_kid »

Akurat miałam styczność z mniejszymi rozdziałkami ale efekt był taki, że działało ale obraz nie był rozciągnięty. Czyli była biała ramka.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Jo_gurt pisze:zakladajac ze palm-coś ma rozdzialke 640x480 to czy aplikacje, gry itp itd przeznaczony na 320x240 beda
Niestety wszystkie PDa, którymi się bawiłem były z 320x240, ale może coś zaraz się dowiem....
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
pomidoor
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pomidoor »

Witam

W odpowiedzi na "ale może coś zaraz się dowiem...." ;)

Jako iz to jest mój pierwszy post tutaj to prosze o wyrozumiałość.
Najczesciej programy pisane na PPC beda dzialaly na niższych rozdzielczościach ale wszystko zależy od programisty (zdazylo mi sie pare razy ze aplikacja totalnie nie chciala dzialac albo mialem artefakty). Mam pocketa z rozdziałka 480x800 i wiekszość programów pisanych na 320x240 działa ale staram sie szukac na 480x800 wtedy mam biała ramke lub używam programu który zamienia mi rozdzielczosc pulpitu z 480x800 na 480x640 (prosze nie myslec ze wszystko jest wtedy elegancko rozciągnięte poprostu zamiast wyswietlac jakis smieci na polu powyzej 640 jest czarne tlo)

480x800...
Obrazek

...program...
Obrazek

...oraz efekt czyli 480x640.
Obrazek

Podejrzewam ze taki sam programik mozna <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> do 480x640 (ale nie jestem pewny poniewaz ta rozdzialka jest juz bardzo powrzechna powiem nawet ze juz dominujaca)

Pozdrawiam,
Pomidoor

P.S.

http://link_do_warezu/aplikacje-na-urz-dzenia-mobilne/
Gorąco polecam ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

dzieki za info, rozejrze sie czy jest cos podobnego na inne rozdzialki :)
ODPOWIEDZ