D-Link jak skonfigurowac???? POMOCY!!!

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Roy
Początkujący użytkownik forum

D-Link jak skonfigurowac???? POMOCY!!!

Post autor: Roy »

Witam,
Jestem nowym użytkowinikiem więc zaczne od powitania Was wszystkich. SIEMNAKO!!!

Mój kłopot zaczoł się od momentu jak kupiłem router bezprzewodowy firmy D-Link a model to DI-524.
Nie mam pojęcia jak go skonfigurować! BŁAGAM o POMOC jak to zrobić. Zaznaczam,że nie jestem informatykiem a moje pojęcie o komputerach kończy się na grafice (z zawodu jestem grafikiem). Bardzo bym prosił was o pomoc jak to wykonać krok po kroku. Mam nowego laptopa z systemem Vista Basic.
Moje łącze internetowe to Aster.
Podczas konfiguracji z załączonej płyty nic się nie wydażyło poza tym, że wykrzaczyły się sterowniki do modemu Motorola i internet przestał działać. Dopiero jak zainstalowałem je na nowo to wszystko jest ok. (śmiga jak śmigał)
Bardzo proszę Was o pomoc, kobieta mnie zajeździ o tą łącznośc bo to jej laptop (hehe), obecnie jest w domu tylko ten komputer więc konfiguracja musi być od niego samego i on sam ma <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z tej sieci bezprzewodowej.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: D-Link jak skonfigurowac???? POMOCY!!!

Post autor: Jo_gurt »

Polecam FAQ i tutorialik z mojego podpisu :)
Roy
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Roy »

lipa! dalej nie chce się połączyć z netem. Komp widzi router ale nie chce się połączyć z netem. Połącznie telefoniczne - połączenie szerokopasmowe - nazwa użytkownika i hasło- tyle co robi a potem lipsztyk! mam ochote wywalić kompa za okno. :rotfl:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Hm, Aster to kablowka, prawda? Klonowales MACa? Jeszcze mozna sprobowac takiego tricku, ze resetujesz (odlaczasz na paredziesiat sekund od pradu) modem z podlaczonym i wlaczonym routerem.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Jo_gurt pisze:Hm, Aster to kablowka, prawda?
Prawda ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ