Witam,
Jestem nowym użytkowinikiem więc zaczne od powitania Was wszystkich. SIEMNAKO!!!
Mój kłopot zaczoł się od momentu jak kupiłem router bezprzewodowy firmy D-Link a model to DI-524.
Nie mam pojęcia jak go skonfigurować! BŁAGAM o POMOC jak to zrobić. Zaznaczam,że nie jestem informatykiem a moje pojęcie o komputerach kończy się na grafice (z zawodu jestem grafikiem). Bardzo bym prosił was o pomoc jak to wykonać krok po kroku. Mam nowego laptopa z systemem Vista Basic.
Moje łącze internetowe to Aster.
Podczas konfiguracji z załączonej płyty nic się nie wydażyło poza tym, że wykrzaczyły się sterowniki do modemu Motorola i internet przestał działać. Dopiero jak zainstalowałem je na nowo to wszystko jest ok. (śmiga jak śmigał)
Bardzo proszę Was o pomoc, kobieta mnie zajeździ o tą łącznośc bo to jej laptop (hehe), obecnie jest w domu tylko ten komputer więc konfiguracja musi być od niego samego i on sam ma <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z tej sieci bezprzewodowej.
D-Link jak skonfigurowac???? POMOCY!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: D-Link jak skonfigurowac???? POMOCY!!!
Polecam FAQ i tutorialik z mojego podpisu 

-
- Początkujący użytkownik forum
lipa! dalej nie chce się połączyć z netem. Komp widzi router ale nie chce się połączyć z netem. Połącznie telefoniczne - połączenie szerokopasmowe - nazwa użytkownika i hasło- tyle co robi a potem lipsztyk! mam ochote wywalić kompa za okno. 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Hm, Aster to kablowka, prawda? Klonowales MACa? Jeszcze mozna sprobowac takiego tricku, ze resetujesz (odlaczasz na paredziesiat sekund od pradu) modem z podlaczonym i wlaczonym routerem.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
PrawdaJo_gurt pisze:Hm, Aster to kablowka, prawda?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.