Komunikator a internet bezprzewodowy

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wspaniały
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Komunikator a internet bezprzewodowy

Post autor: wspaniały »

Artur_prezes pisze:Niektórzy operatorzy internetowi na wyspach blokują dzielenie internetu,
ehehehe.. ale chyba na papierku w umowie ;)
Artur_prezes pisze:ja dzwoniłem i pytałem czy jest możliwość dzielenia łącza i u mnie jak najbardziej była możliwość,
mi nawet router dali :P
Artur_prezes pisze:ale tylko z określonymi routerami,
a tej części to nie kumam :cfaniak: w każdym bądź razie pozdro :zdrowko:
p.s @Artur_prezes którą taryfę masz w Clearw*re ? i jak chodzi video-skype+necik+coś tam ?
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Post autor: Artur_prezes »

Po 1: Przykladowo Irish Broadband nie pozwala na dzielenie łącza, możesz je podzielić ale zaczyna ono tak niestabilnie chodzic że lepiej tego nie robić.
Po 2: Cieszy mnie że otrzymałes router :).
Po 3: Inne routery sa do Broadbandu Kablowego i inne do Broadbandu przez wifi dochodzącego do modemu internetowego.
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
wspaniały

absolutnie się z Tobą zgadzam...
ale z tym dzieleniem łącza to nie do końca tak jest.. Provider praktycznie nie może uniemożliwić podzielenie takiego łącza i problem, który jest opisywany bierze się prawdopodobnie z błędnej konfiguracji routera lub sprzętu.
Znajomym, Home PRO 3MB (DSL) z Irish Broadband, hula na 3 kompy i nie zauważyłem jakichkolwiek nieprawidłowości w stabilności połączenia. Spytam jeszcze czy im kiedykolwiek zerwało choć to bez znaczenia... pzdr

[ Dodano: 2008-02-23, 21:38 ]
aha..chciałbym się nie odpowiedziałeś mi jak śmiga necik z tego Clearwire. O różnych porach dzień/noc, z jaką prędk.ściąga pliki itp..
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Ja powiem ci tak: wszyscy mówią ten Clearwire to @$@%@#%@*(@ (cenzura :)), a ja zapląciłech za internet jeszcze kiedy zawierałem umowę bez limitów ściągania, płacę teraz 29,99euro miesięcznie, mam niby 1Mbit łącze a jest 1,3 do 1,5 non stop. Jak internet zacznie mulic wystarczy tylko zrestartowac modem internetowy i wszystko jest ok. Ja polecam z całą pewnością. Do tego montaż prościuchny i kompleksowa obsługa klienta. raz wyłaczyli internet w ciągu trwania mojej umowy w tym samym dniu zadzownili do mnie osobiscie że przepraszają za usterki, ale nadajnik się po prostu zepsuł i dostałem 5e upustu w następnym miesiącu na neta, niby prawie nic ale to się nazywa dbanie o klienta, choć bynajmniej nie zachwalam przyjazdów do Irlandii :D, bo to dziwny delikanie powiedziawszy kraj :D.
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
wspaniały

mój Digiweb (wireless) 1MB za €34.99 nawet ładnie śmiga, 800MB>1.5MB ale w praktyce pliki ściąga poniżej 100 ale za to lubi zrywać połączenie..
myślałem, że to w dużej mierze wina routera i kupiłem lepszy, no jak na razie nic sie nie dzieje. O biurze obsługi klienta nie wspomnę, bo od 2lat, straciłem już pewnie ze 100euro jak nie lepiej na rozmowy do nich :klnie: :gwiazdki: :klnie:
Awatar użytkownika
Artur_prezes

I właśnie ja miałem to samo - router zrywał połączenia z netem i okazało się, że on jest do internetu boradband przez kabel a ja mam wireless, więc oddaem "stary" router i zamieniłem go na router do netu broadband wireless i teraz jest wszystko ok. Niby routerek mały i słaby, al moge pojść nawet do ogródka i mam internet.
CLEARW'RE
Broadband
ODPOWIEDZ