dane pakietowe
Moderator: Moderatorzy
dane pakietowe
posiadam nokie 6060 probuje pobrac z internetu dzwonek i tapete ale nie moge wejsc do Web wyskakuje tresc mi "polaczenie danych pakietowych niedostepne ":/ i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co mam zrobic ?? zy moze mi ktos pomoc prosze o szybka odpowiedz
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: dane pakietowe
Może masz nieskonfigurowany telefon lub nie masz uaktywnionej jakiejś usługi u operatora.
iPlus+E61i=FUN
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Możliwe powody:
1.Brak aktywacji usługi pakietowej transmisji danych
2.Zła konfiguracja połaczenia WAP w telefonie (ale wtedy częściej pojawia się komunikat z błędem o braku doistępu do strony)
Możliwe rozwiązania:
1.Aktywacja usługi u operatora poprzez telefoniczne Biuro Obsługi (różnie może się nazywać) lub poprzez kody aktywujące, zwykle podawane przez operatów na ixh stronach www
2.Automatyczna konfiguracja telefonu poprzez stronę operatora (na pewno ma to ORANGE i ERA - co do PLUS'a to niestety nie oriętuję się)
1.Brak aktywacji usługi pakietowej transmisji danych
2.Zła konfiguracja połaczenia WAP w telefonie (ale wtedy częściej pojawia się komunikat z błędem o braku doistępu do strony)
Możliwe rozwiązania:
1.Aktywacja usługi u operatora poprzez telefoniczne Biuro Obsługi (różnie może się nazywać) lub poprzez kody aktywujące, zwykle podawane przez operatów na ixh stronach www
2.Automatyczna konfiguracja telefonu poprzez stronę operatora (na pewno ma to ORANGE i ERA - co do PLUS'a to niestety nie oriętuję się)
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U Plusa też jest automatyczna konfiguracja ale mojego telefonu coś nie chciało skonfigurować:). O wiele lepiej zadziałała konfoguracja poprzez strone noki http://www.nokia.pl/nokia/pomoc/produkty/ trzeba tam tylko wybrać model telefonu.
iPlus+E61i=FUN