Dziękuję i nie tylko...

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Suzan
Stały użytkownik forum

Dziękuję i nie tylko...

Post autor: Suzan »

Dziękuje adminowi za gest wyróżnienia pola "szukaj tematów" Dziękuję również wszystkim uzytkownikom od grudnia 2005 którzy pomogli mi wybrać operatora, chociaż nie byłem zalogowanym użytkownikiem. Jak do tej pory jest to najlepsze forum na temat internetu komórkowego i mam nadzieje że pozostanę tu do "ostatnich moich dni". Mam również kilka apeli do wszystkich użytkowników/gości z naciskiem na gości, o przeszukiwanie forum, bo denerwują mnie posty o kolejnym problemie który już się pojawił. Nie jestem najlepszy z ortografi, ale zajrzyjcie czasami do słownika ortograficznego. Mała taka prośba. Przecież nie trzeba tu odpowiadać natychmiast.
Przyznam szczerze, że jak widzę w temacie "coś tam POMOCY!!!!!!!!!!" piędziesiąt wykrzykników i znakow zapytania to mnie znowu coś bierze.
Może jestem wyjątkiem, <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> itp; itd, ale czasami mnie to denerwuje
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Dziękuję i nie tylko...

Post autor: Vipera »

Brawo!
Jeśli mogę ( :?: ) to chciałbym dorzucić też jedną uwagę od siebie:

Wszyscy jesteśmy użytkownikami internetu.
Jedni siedzą na okrągło przed monitorem (niestety z różnych przyczyn się do takowych zaliczam - praca i potem dom) inni zaglądaja do tego medium sporadycznie.

Jednak wszystkich nas dotyczy zbiór zasad obowiązujących w internecie.
Wszystkich tych, którzy nie słyszeli o netykiecie odsyłąm do zapoznania się z nią.
Poniżej tylko dwa podstawowe linki:
http://www.netykieta.dlawas.net/
oraz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

Chyba nie chcemy, żeby to ogrone narzędzie, które mamy pod ręką stało się jednym wielkim śmietnikiem, zniechęcającym do korzystania z niego.
Traktuj innych tak, jak chciałbyś być traktowany - to tak na początek :P
Pozdrawiam
Suzan pisze:Może jestem wyjątkiem, <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> itp; itd, ale czasami mnie to denerwuje
Oby więcej takich - choć czasem Twoje wypowiedzi (do mnie) powodowały otwarcie noża w kieszeni :twisted: (ale przy okazji sprowadzały mnie na ziemię) :P
Suzan
Stały użytkownik forum

Vipera pisze:ęcej takich - choć czasem Twoje wypowiedzi (do mnie) powodowały otwarcie noża w kieszeni :twisted: (ale przy okazji sprowadzały mnie na ziemię) :P
Przepraszam, jesli uraziłem, ale jestem po prostu taki "zimny drań" Cieszę się że jestes jednak trochę po mojej stronie. Tak jak wspomniałem nie jestem biegły w ortografi, interpunkcji itp, ale jednak udaje mi się napisać słowo komórka bez większych błędów. Niestety te bazgroły które tu czasem widzę to właśnie otwierają mi nóź w kieszeni. LUDZIE zajrzyjcie czasami do słownika.... z resztą nie wiem co mam dalej powiedzeć. Myślę,że wielu z użytkowników(musiałem zajrzeć do słownika) chyba myśli, że to np: GG,ICQ czy coś podobnego, gdzie trzeba jak najszybciej odpowiadać.
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Nie ma mowy o urazach - takie mogą być jedynie jeśli ktoś nie potrafi sie sam przed sobą (i innymi) przyznac do własnych (wytkniętnych mu) błędów.
Walnąłem już tu "kilka" błedów (nie tylko ortograficznych ale i tych poważniejszych - merytorycznych, jak choćby kiedyś przy przeliczaniu jednostek :oops: ).
A orty to zwykle poprawia mi edytor (którego tu niestety nie ma) i rodzinka ma mnie już dosyć gdy pytam "a to na pewno sie pisze tak?". No cóż każdy sposób jest dobry szczególnie gdy się jest dysortografem (czy jak to teraz nazywają), choć to nie jest usprawiedliwienie. Słowniki przecież są ogólnodostępne . :P
Suzan
Stały użytkownik forum

Z tym przeliczaniem jednodtek to mnie zaskoczyłes, bo nigdy tego nie robiłem, ale co mi tam,. kbps się dzieli przez 8 i są KB(kilobajty) i to jest cała filozofia
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

To proponuję przeliczenie bitów na kilobajty (nie kilobity)
Tam o to chodziło.
Dochodzi jeszcze wskaźnik 1024 dla "kilo". Ale jak sie pisze " w środku nocy" to wszystko jest możliwe (łacznie z zalaniem herbaty rosołem) :P
Uff. Było minęło...
Pozdrawiam i znikam do realnego świata ( z dala od netu)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Co do samego tematu wątku, to popieram całkowicie i też zachęcam do przeczytania netykiety.
Ponieważ temat jest istotny dla forum (IMHO) to zostawiam go tutaj :)
Vipera pisze: A orty to zwykle poprawia mi edytor (którego tu niestety nie ma)
A co do samego słownika, to jeżeli ktoś używa FireFoxa, to zachęcam do
instalacji wtyczki ze słownikiem, który potrafi nam sprawdzić posta przed wysłaniem.
Np. tego: http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/ba ... spellbound
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

BliSki pisze: A co do samego słownika, to jeżeli ktoś używa FireFoxa, to zachęcam do
instalacji wtyczki ze słownikiem, który potrafi nam sprawdzić posta przed wysłaniem.
Np. tego: http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/ba ... spellbound
Buuu....
Ten suuper "wynalazek" niestety jest dla mnie ( wchwili obecnej) nieośągalny.
SpellBound niestety dział z FF w wersji od 0.9 do 1.0+.
FC 5 ma zainstalowanego FF 1.5 i draństwo nie spełnia zależności.
Pozostaje szukać czegoś innego (i zglądać do słownika. W razie czego na Allegro juz od 1 zł).
A szkoda. Bo plugin niczego sobie :P
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" :(
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić ;)
ODPOWIEDZ