witam
mam router Linksys BEFW11S4. Internet mam w Dialogu a łącze 1 Mega bit.
Problem polega na tym, ze na łaczu bezprzewodowym router otwiera strony prawie 10 razy wolniej niz na kablu. Przy tej predkosci na pewno nie da sie nawet sprawdzić poczty. jak jestem w tym samym pokoju gdzie jest router jest spoko - nie trace na prędkości ale jak w drugim pokoju 5 m dalej w SPEED TEST pokazuje mi bezprzewodowo download 50 - 60 kbps gdzie w pokoju 1 m od routera mam 1024 kbps. w wlasciowsciach sieci pokazuje mi bezprzewodowo szybkość: 11 mb/s a w stanie na kablu 100 mb / s
poradzcie mi co mam ustawic w routerze by byla przyzwoita predkosc?
a moze moja karta sieciowa jest zla?
mam laptopa hp pavilion dv6000, windowsa vista i Zintegrowana karta sieciowa Wireless LAN Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g
Router Linksys WEFW11S4 WIFI - słaba przepustowość
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router Linksys WEFW11S4 WIFI - słaba przepustowość
Pozdrawiam
Monika
Monika
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Router Linksys WEFW11S4 WIFI - słaba przepustowość
Ściany mogą dawać tak dużą przeszkodę.
Ustaw w routerze żeby działa tylko w standardzie G i przestaw kanał nadawania na 11. 11 z tego powodu, że karta intela z linksysem nie działa na wyższym.
Ustaw w routerze żeby działa tylko w standardzie G i przestaw kanał nadawania na 11. 11 z tego powodu, że karta intela z linksysem nie działa na wyższym.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router Linksys WEFW11S4 WIFI - słaba przepustowość
Zajrzyj jeszcze do wwlasciwosci karty sieciowej w managerze urzadzen i sprawdz czy np. ustawienie na max wydajnosc (kosztem dlugosci pracy na baterii) poprawi sytuacje.