Niska prędkość Internetu w Orange

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

LeNDo
Użytkownik forum

Re: Niska prędkość Internetu w Orange

Post autor: LeNDo »

kamilzgr1990 pisze:Jak poszedlem do szanownej firmy ORANGE to Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
sorry ale co to za wyjasnienie w stylu "mi nie dziala" :) to tak jak bys kupil nawigacje na europe wschodnia i korzystal z niej w stanach.. usluga dla ciebie jest swiadczona przez operatora takze nie zerwiesz umowy bez podania przyczyny. Wypowiedziec umowe mozesz tylko w przypadku jezeli zestaw ktory masz uniemozliwia ci calkowicie korzystanie z internetu.. albo sprzedawca cie poinformowal o czyms czego w ogole nie ma i dodam ze musialbys miec jego blad udokumentowany :) a ze to tylko u ciebie jest ten problem to juz ich nie bedzie obchodzilo :)
rob cesje albo kup sobie neta po kablu i tyle :) no i ewentualnie antena

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2007-11-05, 09:17 ]
Kolego @LeNDo ciebie również proszę o zaczynania zadania z dużej litery
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez LeNDo, łącznie zmieniany 3 razy.
dziobas
Początkujący użytkownik forum

Re: Niska prędkość Internetu w Orange

Post autor: dziobas »

witam!

tez mam problem z orange. Transfer około 23kbps.... przy zasiegu HSDPA.

Modem ZTE MF330. Mam viste. Jednak przed zmiana na XP tez chodzilo wolno. Teraz zainstalowalem jakis specjalny programik od orange z nowymi sterownikami bez zmian.

Zrobiłem teraz połaćzenie dial-up. troche lepiej chodzi. ale speedtest wykazuje 12kbps... no i zeby sie polaczyc to musze wlaczyc ten programik od orange bo modem nie wykrywa sieci.

Na edge tez chodzi do kupy bo akurat mam porowanie. JEden laptop ma iplusa i chyba nawet predkosc do 250kbps a ten moj i tak jest wolniejszy. Nie wiem co robic. Myslicie ze moge wymienic modem?

Na poczatku wszystko chodzilo ladnie. Transfer okolo 100 KB/s. a teraz to chodzi gorzej niz neo 128.

[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-03-01, 12:10 ]
Potrafisz czytać ? Nie widziałeś co wyżej napisał moderator ?
Następnym razem takie posty będą lądować w koszu.
Ostatnio zmieniony 2008-03-01, 12:08 przez dziobas, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ