Internet bezprzewodowy w Tuszynie woj. łódzkie?
Moderatorzy: marcin, Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet bezprzewodowy w Tuszynie woj. łódzkie?
Witam! Niedługo zakończy mi się umowa z Plusem na świadczenie usług iPlus, dlatego już teraz rozglądam się za jakimś alternatywnym bezprzewodowym połączeniem z Internetem (nie chcę już komórkowego), lecz trudno mi znaleźć coś sensownego.
Zwracam się do Was z gorącą prośbą o podanie mi jakiś dostawców Internetu na terenie Tuszyna i okolic (gmina Tuszyn, woj. łódzkie), ponieważ chciałbym znaleźć coś lepszego od iPlusa. Wiem, że są takie firmy, jak: 4WEB, Pilicka, ale trudno mi cokolwiek o nich powiedzieć, bo nie miałem z nimi nigdy do czynienia i nie wiem jak jest z ich zasięgiem.
Co Wy polecacie (może być i radiowy, i satelitarny, ale w rozsądnych cenach i z jakąś normalną prędkością łącza)?
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi.
Zwracam się do Was z gorącą prośbą o podanie mi jakiś dostawców Internetu na terenie Tuszyna i okolic (gmina Tuszyn, woj. łódzkie), ponieważ chciałbym znaleźć coś lepszego od iPlusa. Wiem, że są takie firmy, jak: 4WEB, Pilicka, ale trudno mi cokolwiek o nich powiedzieć, bo nie miałem z nimi nigdy do czynienia i nie wiem jak jest z ich zasięgiem.
Co Wy polecacie (może być i radiowy, i satelitarny, ale w rozsądnych cenach i z jakąś normalną prędkością łącza)?
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet bezprzewodowy w Tuszynie woj. łódzkie?
Ja w prawdzie nie z tej okolicy, ale jeśli chodzi o internet satelitarny to szybki i dwukierunkowy to droga zabawa. Tańszym rozwiązaniem jest internet jednokierunkowy, ale do tego potrzebujesz kanał nadawczy czyli np modem dial-up, albo internet komórkowy. Do tego łącze nie jest zbyt szybki tzn raczej nie pograsz itp. Duże pingi są. Raczej nie polecam.
To tak tyle ode mnie.
To tak tyle ode mnie.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
O pilickiej to ci powiem że szkoda pieniędzy i czasu, 4web nieznam ale jeżeli mają nadajnik w tuszynie to możesz być w ich zasięgu, chodz to radiówka a radiówki w systemie wi-fi mają generalnie w naszym kraju kiepską opinie. Najlepszym rozwiązaniem pod wzgledem jakości jest neostrada to taki mercedes (o ile interesuje cie internet stacjonarny)
PS. Jaki ten świat malutki, w Kruszowie mam znajomego Piotrka Barańskiego okolo 30 lat pracuje na stacji Lotosu, a może to ty ???
PS. Jaki ten świat malutki, w Kruszowie mam znajomego Piotrka Barańskiego okolo 30 lat pracuje na stacji Lotosu, a może to ty ???
-
- Użytkownik forum
Nie, ale znam Piotrka, bo mieszka na przeciwko mniekedi pisze:O pilickiej to ci powiem że szkoda pieniędzy i czasu, 4web nieznam ale jeżeli mają nadajnik w tuszynie to możesz być w ich zasięgu, chodz to radiówka a radiówki w systemie wi-fi mają generalnie w naszym kraju kiepską opinie. Najlepszym rozwiązaniem pod wzgledem jakości jest neostrada to taki mercedes (o ile interesuje cie internet stacjonarny)

Jeśli chodzi o Pilicką, to jak zobaczyłem ceny, sam zrezygnowałem.
A dzisiaj odpisali panowie z 4WEB i powiedzieli, że na terenie gminy Tuszyn nie ma ich usług, ponieważ sygnał nie dociera (najbliżej jest w Rzgowie i Kalinku, ale do Tuszyna już nie sięga).
Z chęcią poznam inne Wasze oferty internetu bezprzewodowego, bo w stacjonarny nie chcę mi się "bawić".
[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-03-03, 20:16 ]
Panowie tniemy zbędne cytaty. Odnośnie Piotrka Barańskiego proszę na PW między sobą wyjaśnić tą kwestię.
-
- Początkujący użytkownik forum
A propos tej lokalizacji, podczepiam się pod temat.
Ja szukam netu do Grabiny Woli. Najlepiej radiówka z Tuszyna. Ze stodoły widzę dachy.
Ja szukam netu do Grabiny Woli. Najlepiej radiówka z Tuszyna. Ze stodoły widzę dachy.
pozdrawiam
Piotr Paszkowski aka patefoniQ
Obsługa informatyczna, Outsourcing IT - Łódź / łódzkie
http://www.syslink.pl
Piotr Paszkowski aka patefoniQ
Obsługa informatyczna, Outsourcing IT - Łódź / łódzkie
http://www.syslink.pl
-
- Początkujący użytkownik forum
Re:internet radiowy
Ja też zmieniłam dostawcę (co prawda zazębia mi się troszkę umowa i jeszcze chcę wykorzystac do końca poprzedniego). Też długo szukałam i prosiłam na różnych forach o pomoc. Patrząc na opinie, ceny i zasięg (u mnie) wybrałam ofertę airmax . Z tego co pamiętam, to łódzkie też mają w zasięgu, a nawet jak nie to na stronie mają info, że zakładaja nadajniki, jak jest klient, na swój koszt. Nie wiem ile w tym prawdy, ale info jest. Odnośnie cen to 24Mb/s za 50zł z routerem 4xLAN i WiFi praktycznie bez ograniczeń. Router ma dobrą siłę, bo z laptopem można spokojnie siedzić na ogrodzie i nie zrywa a siła sygnału ok 60%