Problem z pendrive
Moderator: Moderatorzy
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Problem z pendrive
W grudniu kupiłem sobie pendrive Kingston DT 100 1 GB i działał dobrze do dzisiaj. Było to tak: podłączałem go jeszcze w południe do laptopa i dobrze chodził, a gdy podłączyłem do kompa w bibliotece szkolnej, to system w ogóle nie widział pendrive'a, nic sie nie działo po podłączeniu... Mój kolega, który zamawiał razem ze mną pendrive ma ten sam problem, tylko on podłączał swojego pendrive tydzień wcześniej i stało się to samo! Co mogło się stać? Jestem strasznie zdenerwowany, ponieważ mam tam bardzo potrzebne pliki... Ten komputer w bibliotece jest jakiś feralny, wszystko psuje... Da się coś z tym zrobić? Pomóżcie!
Wiem, że temat ten wybiega znacznie poza granice naszego forum, ale jest tu wiele obeznanych w tych sprawach osób i mam nadzieję, ze ktoś wie jak mi pomóc. Z góry dzięki za wszystkie wskazówki... Ps: nie będę go odsyłał na gwarancję, bo bardziej opłaci się kupić nowy...
Wiem, że temat ten wybiega znacznie poza granice naszego forum, ale jest tu wiele obeznanych w tych sprawach osób i mam nadzieję, ze ktoś wie jak mi pomóc. Z góry dzięki za wszystkie wskazówki... Ps: nie będę go odsyłał na gwarancję, bo bardziej opłaci się kupić nowy...
Re: Problem z pendrive
Mam identycznego, spotkałem się z podobnym problemem po podłączeniu do zawirusowanego kompa z systemem XP, nie był wykrywany.
Tuż po tym wkładałem go do kilku laptopów i też nie działał (byłem poza domem i nie miałem innych możliwości).
W domu zrobiłem tak:
podłączyłem go do laptopa z vistą i kasperskim, zrobiłem skan, wyrzuciłem wirusy, potem na systemie xp zrobiłem format pendraiva na fat, jak na razie działa ok.
Tuż po tym wkładałem go do kilku laptopów i też nie działał (byłem poza domem i nie miałem innych możliwości).
W domu zrobiłem tak:
podłączyłem go do laptopa z vistą i kasperskim, zrobiłem skan, wyrzuciłem wirusy, potem na systemie xp zrobiłem format pendraiva na fat, jak na razie działa ok.
- Darecky
Kurczę, czyli nie da się odzyskać danych?
Druga sprawa... Nie mam dostępu do kompa z Vistą! Wszyscy mają XP
Druga sprawa... Nie mam dostępu do kompa z Vistą! Wszyscy mają XP

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
DarQ spróbuj podłączyć pendrive do komputera w systemie awaryjnym. Pewny nie jestem, ze zadziała ale obiła mi się o uszy podobna sytuacja( tylko z mptrójką ) wiec może pomoże.
Ja musiałem tak zrobić bo tylko na viście mam antywira, spróbuj na xp może pójdzie.DarQ pisze:Nie mam dostępu do kompa z Vistą
- Blido
- Guru bezprzewodowy
I bardzo dobrze. Niby po co przerzucać się na nowszy system, skoro staremu nic nie można zarzucić? Ja sam jeszcze do niedawna jechałem na Win98 ale jak już mi sie namnożyło w domu urządzeń USB, wolałem się w końcu przerzucić na XP (wiadomo jak jest na 98 z urządzeniami USB)DarQ pisze:Wszyscy mają XP
- Darecky
Ale jak mam go przeskanować antyvirem i sformatować, jeżeli system ww ogóle go nie widzi??
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie pendrive, tylko komputer.
DarQ, ładnie pojechaliśmy w ogóle "znawcom: na innym forum, pamiętasz? I przy okazji bez-kabli.pl zareklamowaliśmy
DarQ, ładnie pojechaliśmy w ogóle "znawcom: na innym forum, pamiętasz? I przy okazji bez-kabli.pl zareklamowaliśmy

- Darecky
No własnie jestem po reinstalce windowsa i dysku i nadal nic. Stary pendrive 128 MB chodzi ładnie a ten nowy 1GB nadal nie.
PS: Mikolaj pamiętam, pamiętam. Czasami na tamtym forum takie głupoty piszą...
PS: Mikolaj pamiętam, pamiętam. Czasami na tamtym forum takie głupoty piszą...
- yagi
Wyslij go na gwarancje jak masz dowod zakupu - zaoszczedzi Ci to kosztow 

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie