Router Cerberus 6331-6 neostrada- brak synchronizacji

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Enzo_86
Początkujący użytkownik forum

Router Cerberus 6331-6 neostrada- brak synchronizacji

Post autor: Enzo_86 »

Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum i moje pojęcie na temat routerów jest minimalne...
Użyłem funkcji szukaj na forum, ale nic nie znalazłem więc zakladam osobny wątek.
więc podłaczyłem router do gniazdka i kompa i dioda adsl cały czas miga... w wyszukiwarce w ustawieniach routera wpisalem użytkownika i hasło, ale to nic nie pomogła, tylko dioda PPP zaczęla świecić.
Modem neo Sagem 800 nie ma żadnychproblemów... więc kompletnie nie wiem co robić :P

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
Awatar użytkownika
Borg
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Router Cerberus 6331-6 neostrada- brak synchronizacji

Post autor: Borg »

Zalogowałeś się do urządzenia ?

Jak rozumiem mam ustawione :
enkapsulacja - PPPoA VCMUX
VPI=0 ,VCI=35

ps. masz chyba 5 letnią gwarancję ze wsparciem - instrukcję czytałeś ? Z tego co pamiętam to kiedyś w instrukcji Pentagram miał pomylony domyślny adres ip - może to Ci pomoże http://pclab.pl/art28230-8.html.
Enzo_86
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Enzo_86 »

Działa! Zostawiłem po prostu podłączony router w kompie w stanie wstrzymania na ponad godzine i wracam a dioda świeci się i jest net :D

teraz zapewne będę miał klopot z podzieleniem łącza na 2 kompy, ale jak coś to chyba nowy temat...

dzieki za podpowiedź Borg, utwierdziło mnie to, że przy najmniej miałem te 3 rzeczy dobrze ;)
a jeśli chodzi o pomoc techniczną to tak, jest, tylko nie nie da się tam dodżwonić :P

Można zamknąć

PS Jakby ktoś miał link do konfiguracji konkretnie tego modelu przy podziałe na 2 kompy, byłbym wdzięczny.
ski
Użytkownik forum

Post autor: ski »

i prawda, że rok 2008 miał być rokiem cudów.....xD
ODPOWIEDZ