To jest właśnie ta antenka za 109 (jestem na liście kupujacych). W tej chwili z niej korzystam. Tylko, że ona nie ma konektora, a kabel z odpowiednim wtykiem do GC89. Trochę mnie to wnerwiło, bo już zamówiłem antenę kierunkową. Na szczęście ten kabel można wykręcić z podstawki. Jeśli się nie mylę, ma on złącze SMA. Zamówiłem już w dipolu złączkę SMA-FME, żeby podłączyć ten kabel do anteny kierunkowej. Czyli będę miał taki długi konktor. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużych strat, bo tamta antena ma 10m kabel.
Za podobną kwotę możesz sobie kupić
antenę kierunkową i
konektor (tamto kupiłem, bo nie było niczego innego i byłem zdesperowany), ale co do jakości tych konektorów nie mogę się wypowiadać. W każdym razie wtyk z tej anteny pasuje doskonale do modemu i dobrze się trzyma. Napisałem, że to jest antena samochodowa, ale tak po prawdzie to ona nie ma nawet magnesu. Dobrze, ze nie muszę jej wystawiać za okno. Tak jak powiedziałem, sprawuje się dobrze i można komforto korzystać z internetu, ale chcę coś lepszego.
Jeśli nie chce ci się bawić w monataż kierunkowej i nie masz za daleko do nadajnika to ją weź. Jest OK. Moim zdaniem bardziej się opłaca kierunkowa z konektorem.