Witam.
Słabo sie znam na wifi,bo dopiero dzisiaj zacząłem się tym bawić.
Mam taki problem,mam niedaleko siebie udostępnioną sieć wifi z dostępem do neta.
Nie wiem jak to zrobić, i czy w ogóle istnieje taka możliwość,ale chciałbym podłączyć router linksys WRT54G bezpośrednio do tej sieci,a później podłączyć do niego PC i PDA , po to,żeby cieszyć się dostępem do sieci na obu urządzeniach.
Pozdrawiam.
Router linksys WRT54G jako ap wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router linksys WRT54G jako ap wifi
1. Admin tej sieci wie o twojej dzialalnosci?
2. Jaka masz wersje routera? Z tego co pamietam na firmowym sofcie nie da rady ustawic go jako klienta ani repeatera (bo chyba o to ci chodzi najbardziej).
2. Jaka masz wersje routera? Z tego co pamietam na firmowym sofcie nie da rady ustawic go jako klienta ani repeatera (bo chyba o to ci chodzi najbardziej).
-
- Początkujący użytkownik forum
1.Oczywiście,że wie,to mój sąsiadJo_gurt pisze:1. Admin tej sieci wie o twojej dzialalnosci?

2.Jak sprawdzić wersje?? Wiem,ze soft mam taki "Firmware Version: 7.2.00" Na firmowym właśnie się nie da

Jak mogę wgrać ten soft tomato,i czy na nim będę miał router jako jako klienta i repeatera?
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
http://openlinksys.info/readarticle.php?article_id=8
poczytaj tutaj. Nie na kazdy WRT54G da sie wrzucic soft, jesli kupiles ten router nowy niedawno to istnieje duza szansa, ze nic z tego.
poczytaj tutaj. Nie na kazdy WRT54G da sie wrzucic soft, jesli kupiles ten router nowy niedawno to istnieje duza szansa, ze nic z tego.
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Rozwalają mnie tacy ludzie - nie sprawdzi jaką ma wersję urządzenia, czy będzie mógł wgrać tylko od razu wgrywa a później na openliksys płacz bo mu się router zepsułmajekqwert pisze:Ale próbowałem wgrać Tomato_1_17,tylko wyskakuje błąd,i nie chce się wgrać.

Jo_gurt, podał Ci link - tam powinieneś najpierw zajrzeć a nie Tomato wgrywać - fabrycznie żaden WRT54 czy to G czy GL nie ma opcji AP Client.