router dlink DI-524,niektóre www nie chcą się otwierać.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router dlink DI-524,niektóre www nie chcą się otwierać.
Mam internet radiowy (Acces Point). Gdy podłączę go bezpośrednio do karty sieciowej komputera, wszystko chodzi bez problemu. Gdy wpinam go do routera dlink DI-524, na pozór wszystko działa. Problem pojawia się przy otwieraniu niektórych stron www. Gdy próbuje się np. zalogować na playmobile, strona nie chce się przeładować. Podobnie dzieję się przy kilku innych adresach http. Te same objawy są zarówno przy LAN i sieci bezprzewodowej. Inni mając ten sam router nie mają tego problemu. Czy problem tkwi w tym, że mam internet radiowy z access point?. Czy ktoś miał podobny problem?.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Nadmieniam, że śledziłem już trochę fora internetowe w tym zakresie. W ustawieniach router mam powyłączane filtry i firewall.
mój nr gg: 3434848
pozdr.rafal
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Nadmieniam, że śledziłem już trochę fora internetowe w tym zakresie. W ustawieniach router mam powyłączane filtry i firewall.
mój nr gg: 3434848
pozdr.rafal
- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: router dlink DI-524,niektóre www nie chcą się otwierać.
Zerknij na parametr MTU. Czy masz neta z Netii?
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem

-
Nie mam neta z Netii, jak pisałem mam neta radiowego. Na dachu domku znajduje się antena 2,4Ghz i ACCES POINT, z dachu leci kabel z internetem. Więc to nie to, dzięki za odpowiedź.
- wojteks
- *** Administrator ***
niezależnie od wszystkiego to może być MTU, zapytaj dostawcę jakie powinno być albo jakiś problem z DNS (moze na próbę wpisać Open DNS)
Nie pomagam na PW!
-
No stary Jesteś Wielki!!!!!(dacula i wojteks) bezbłędna diagnoza, niczym fachowy lekarz
Najpierw wbiłem w ustawieniach wanu routera te otwarte DNS-u - nie pomogło. Skoro upierałeś się przy tym MTU, zmieniłem mu domyślną wartość 1500 na 1000 i REWELACJA
Internet śmiga bezproblemowo, już teraz WSZYSTKIE stronki otwierają się jak trzeba.
Brawo raz jeszcze i wyrazy uznania
Problem rozwiązany
pozdrowionka
rafał

Najpierw wbiłem w ustawieniach wanu routera te otwarte DNS-u - nie pomogło. Skoro upierałeś się przy tym MTU, zmieniłem mu domyślną wartość 1500 na 1000 i REWELACJA

Internet śmiga bezproblemowo, już teraz WSZYSTKIE stronki otwierają się jak trzeba.
Brawo raz jeszcze i wyrazy uznania

Problem rozwiązany

pozdrowionka

rafał
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To teraz dobierz taką wartość, przy której jeszcze działa poprawnie i jest możliwie największa. Może np. 1400 będzie chodziło?rafalfort pisze:zmieniłem mu domyślną wartość 1500 na 1000 i REWELACJA
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Sprawdź czy np MTU 1430 albo podobna wartość nie wystarczy przez kolejne próby.
Np wpisz 1400 i sprawdź, jak będzie dobrze to wpisz 1450 , potem 1480 aż przestanie być dobrze, wpisz ostatnią dobrą wartość i już.
Np wpisz 1400 i sprawdź, jak będzie dobrze to wpisz 1450 , potem 1480 aż przestanie być dobrze, wpisz ostatnią dobrą wartość i już.
Nie pomagam na PW!
-
dałem mtu na 1400 (powyżej nie chciał już chodzić) i jest ok, dzięki