gprs - było, nie ma...

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kmir
Stały użytkownik forum

gprs - było, nie ma...

Post autor: kmir »

Witam.

Dziwny problem mam - zmieniłem ostatnio ofertę Orange Mix na Nowy Twój Plan (Wszyscy i na Wszystko). Łącznie ze zmianą abonamentu stało się też coś dziwnego - zniknęło gprs (które do tej pory zawsze było oznakowane przy wskaźniku sygnału sieci), nie pojawia się też "aktywne przykazywanie połączeń". Co za tym idzie, nie mogę odbierać mmsów ani korzystać z wapu. Przesyłałem konfigurację z orange i nic. Poza tym konfiguracja wyglądała na niezmienioną - wcześniej działało wszystko dobrze.
Ktoś miał takie coś? Może czegoś nie wykupiłem w abonamencie że mnie zblokowali? :/
Telefon raczej nie ma tu nic do rzeczy, bo przy włączaniu pokazuje się na sek. gprs, a potem znika jak kamfora...
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: gprs - było, nie ma...

Post autor: LuKaSh »

kmir pisze:Telefon raczej nie ma tu nic do rzeczy, bo przy włączaniu pokazuje się na sek. gprs, a potem znika jak kamfora...
Ja mam w w opcjach cos takiego jak "włącz GPRS w razie potrzeby" i "Włącz GPRS" Jak dam to pierwsze ta ikonka GPRS pokazuje mi się tylko w trakcie połączenie, przy drugim widoczna jest ciagle...W Twoim przypadku nie mozesz sie połączyc wiec ikona sie nie pokazuje-moze nie masz aktywowanej usługi GPRS??
kmir
Stały użytkownik forum

Post autor: kmir »

moze nie masz aktywowanej usługi GPRS??
Właśnie chodzi mi o to, że mam wszystko włączone :) Wszystko jest ustawione tak, żeby gprs było, ale w nocy, kiedy Mix zmieniał się na Twój Plan gprs zniknęło i już nie chce działać. :cry:
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: LuKaSh »

Jeżeli masz niedaleko salon Orange, to udaj sie tam. Powinni rozwiazac Twoj problem
ODPOWIEDZ