pytanie o net radiowy na 25 osób
Moderator: Moderatorzy
pytanie o net radiowy na 25 osób
witam
mam około 25 osób zainteresowanych internetem radiowym w miejscowości Rogóźnia i jej okolicach, co musimy zrobić i jakie koszty ponieść by móc korzystać z internetu drogą radiową ?
proszę o szybką odpowiedź
pozdrawiam
mam około 25 osób zainteresowanych internetem radiowym w miejscowości Rogóźnia i jej okolicach, co musimy zrobić i jakie koszty ponieść by móc korzystać z internetu drogą radiową ?
proszę o szybką odpowiedź
pozdrawiam
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: pytanie
W skrócie (może ktoś to potem rozwinie) 
Kupić łącze od jakiegoś ISP, kupić urządzenia (np. odpowiedni modem dla
danego łącza + router + Access Point). Podłączyć, skonfigurować i już
Trochę o konfiguracji neta jest tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1588

Kupić łącze od jakiegoś ISP, kupić urządzenia (np. odpowiedni modem dla
danego łącza + router + Access Point). Podłączyć, skonfigurować i już

Trochę o konfiguracji neta jest tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1588
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 19:19 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Re: pytanie o net radiowy na 25 osób
sorry ale niewiele rozumiem z tej odpowiedzi bo jestem w tych sprawach laikiem...
co to jest isp, router i co to jest Access Point ?
dodam, ze przeczytałem w necie że założenie internetu radiowego w naszej miejscowośći jest możliwe, ale nie było tam żadnych instrukcji lecz wskazówka żeby pytać na tym forum o szczeguły
sytuacja jest taka, że nikt w okolicy internetu radiowego nie ma więc chyba trzeba zacząć od podstaw, ale nie mam pojęcia od czego
jeszcze raz proszę o pomoc i wyrozumiałość
co to jest isp, router i co to jest Access Point ?
dodam, ze przeczytałem w necie że założenie internetu radiowego w naszej miejscowośći jest możliwe, ale nie było tam żadnych instrukcji lecz wskazówka żeby pytać na tym forum o szczeguły
sytuacja jest taka, że nikt w okolicy internetu radiowego nie ma więc chyba trzeba zacząć od podstaw, ale nie mam pojęcia od czego
jeszcze raz proszę o pomoc i wyrozumiałość
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To może zareklamuje (czego nigdy tu nie robiłem) ostatnie wydanie PC Format (to jest chyba nr 4/2006) ostro reklamowany w TV ostatnio. Jest tam kilkanaście stron o budowaniu sieci WiFi, pisane (jak mi się wydaje) prostym językiem. Myślę, że może Ci się przydać ta gazetkamj pisze:sorry ale niewiele rozumiem z tej odpowiedzi bo jestem w tych sprawach laikiem...

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
no i jak tam? sieci istnieje juz ?
tylko koncowki lutujcie a nie zaciskajcie!
pzdr!
tylko koncowki lutujcie a nie zaciskajcie!
pzdr!