Konfiguracja routera

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
1jaa
Początkujący użytkownik forum

Konfiguracja routera

Post autor: 1jaa »

Witam,

Jak usawić na routerze airlive wl-5460ap internet tak aby był przypisywany po macu? Jest taka możliwość? Na dzień dzisiejszy mam internet zabezpieczony wep, ale nie chcem się bawić w wep, tylko chcem przypisac maci do routera i tylko te maci które będą wpisane w routerze będą mogły mieć internet.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Konfiguracja routera

Post autor: Jo_gurt »

Tzn chcesz filtrowac MAC na intefejsie radiowym?
Poszukaj czegos takiego jak Wireless Access Control, tam dopisujesz adresy MAC.
Pamietaj tylko, ze filtr MAC to zadne zabezpieczenie tak na prawde, juz i tak nedzny WEP jest lepszy.
1jaa

Wie Pan, u mnie w okolicy się nikt nie zna. Więc mi po macu starczy, nie muszę się tam w wepy bawić. Ustawiłem opcje traffic control + funkcja włączenie firewalla i działa po macu i wifi i po kablu, Pan też dobrze mi doradzał ta opcja owszem zabepiecza wifi po macu ale kabla juz nie. Problem rozwiązany.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

1jaa pisze:Problem rozwiązany
To dobrze :ok: Oby tylko nie bylo problemow.

PS. A po co ten "Pan" ;) Na "pana" trzeba miec kase i wyglad ;) A na forum jestesmy rowni, wiec na "ty" jest ok :)
1jaa

Szanuję ludzi i ich pomoc.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ