Dlaczego sieciowka w laptopie nie obsluguje WPA2?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gercik
Początkujący użytkownik forum

Dlaczego sieciowka w laptopie nie obsluguje WPA2?

Post autor: gercik »

Dlaczego sieciowka w laptopie nie obsluguje WPA2 pomimo iż sa wgrane potrzebne łatki microsoftu...?
Wgralem wszystkie (tak mi sie wydaje..) łatki obslugujace WPA2 (KB893357-v2-x86, KB917021-v3-x86 ) no i nadal moja sieciowka w lapku DELL Inspiron 1521 nie obsluguje tego szyfrowania.System to XP_SP2 wiec macie moze jeszcze jakies pomysly?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Dlaczego sieciowka w laptopie nie obsluguje WPA2?

Post autor: Jo_gurt »

Po czym poznajesz, ze nie obsluguje?
gercik
Początkujący użytkownik forum

Post autor: gercik »

Mam na AP ustawione szyfrowanie WPA2 i we wlasciwosciach połączeń WiFi jest lista rozwijana z szyfrowanie dla danego polaczenia i jest WEP,WPA ale WPA 2 nie ma niestety:((
No i jak nawet w szyfrowaniu WPA wpisze klucz prawidlowny to takze nie moge sie polaczyc, natomiast gdy zrobie na AP polaczenie otwarte i na lapku ustawie bez zabezpieczen to wszystko ladnie smiga...
Mialem juz taki przypadek z 2 innymi laptopami i po wgraniu tych 2 łatek z microsoftu problem sie rozwiazal, bo gdy przechodzilem na wlasciwosci polaczenia to z listy mozna bylo wybrac WPA2.
Co wy na to fachowcy...?:))

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

WPA i WPA2 roznia sie metoda szyfrowania:
- WPA + TKIP
- WPA2 + AES
Sprawdz czy nie masz czegos takiego jak WPA i AES, czasem pomija sie dwojke.
ODPOWIEDZ