TELE2

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pidsud
Specjalista bezprzewodowy-junior

TELE2

Post autor: pidsud »

Witam

Kilka dni temu otzrymałem smsa na numer iPlusa od numeru 601644455 o treści:
"Potwierdzamy zamówienie usługi TELE 2 MAX 60 na okres 36m-cy. Wkrótce kurier dostarczy umowę. Więcej informacji 801 801 222"
Za kilka dni kolejnego:
"W dniu dzisiejszym kurier DPD dostarczy przesyłkę z TELE 2 (nr CS 8359804615).prosimy o podpisanie i zwrot dokumentów kurierowi. DPD Polska STW, tel 158442841"
Wczoraj sms od 601644455:
"Dziękujemy za podpisanie umowy z TELE 2.Własnie otrzymalismy panstwa dokumenty, które sa obecnie weryfikowane.Wkrótce poinformujemy was o statusie zamówienia."
Wszystko wspaniale, ale nic nie zamawiałem, nic nie podpisywałem, kuriera oczywiście nie było. Po tym pierwszym smsie myślałem, że to reklama, ale ten nr przesyłki i kurier to już podejrzana sprawa...
Napisałem do BOKu Plusa, pani poradziła skontaktować się z tele2.

Więc napisałem i do nich, gdy wstukałem tele2 w google pokazało wynik z you tube - rozmowa klienta który nic nie zamawiał a usługa została mu włączona.

Czy to taka reklama, czy nastapiła jakaś pomyłka? Dostaliście coś takiego?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: TELE2

Post autor: Sundance_kid »

A dane się zgadzają?

[ Dodano: 2008-03-19, 20:42 ]
Jesli jakiekolwiek były? Może ktoś się rypnął w numerze po prostu.
pidsud

W tych smsach żadnych danych nie ma
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Generalnie jak nic nie podpisywales to prawo jest po twojej stronie, jednak z tele2 juz byly takie historie, ze podpisywali za kogos. Kontaktuj sie z tele2 i zadaj wyjasnien, najlepiej pisemnie poleconym - powazniej potraktuja i trafi do odpowiedniejszych ludzi niz telemarketer =P
pidsud

Ale na razie to tylko dostałem smsy... Czyli tak jak Sundance_kid pisze to może być tylko pomyłka z numerem. Ciekawy jaki wynik weryfikacji będzie...

[ Dodano: 2008-03-20, 11:49 ]
Zadzwoniłem do nich i pani powiedziała, że najprawdopodobniej ktoś machnął się z numerem. Uff
borysekman
Początkujący użytkownik forum

Post autor: borysekman »

Jak nie przyjdzie rachunek za nie wiadomo co to bedzie dobrze. W swej dzialalnosci juz byly takie przypadki fikcyjnych rachunkow, potem sciaganie dlugow przez firmy windykacyjne. Ludzie ciemni placili bo sie bali.
ODPOWIEDZ