Witam. Jakis miesiąc temu zaczeła działać moja sieć wifi (bez internetu). Na bazie mam ap sinus 154se i antene 22 dbi. Wszystko bylo znakomicie do dzis.... Mianowicie przyszedl do mnie admin innej sieci i powiedzial, ze zakłócam jego siec (a ma ich 3 czy 4). No to w takim razie powiedzialem mu, zeby mi podal kanał na który moge wejsc. Na to on mi odpowiedzial, ze nie mam zmieniac kanału tylko antene bo dookolna go zakulca i moge <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> tylko z kiedunkowej (sam tez ma 2 dookolne na 1 maszcie....).
Gdzie moge zarejestrowac taki kanał, żeby się odwalił?
Zakłócanie wifi?
Moderator: Moderatorzy
Re: Zakłócanie wifi?
powiedz mu niech spada
wifi jest darmowe i mozesz sobi esiedzieć na jakim kanale ci się podoba. Pozostaje tylko kwesti azmieszczenie się Twojej instalacji w normi eeuropejskiej czyli nie przekroczenie 100mW na wyjściu z takiej instalacji 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Zakłócanie wifi?
Jeżeli tamten Admin, nie podał Ci na jakich kanałach on pracuje, to trochę nie ładnie z jego strony. Po to wymyślono kanały, żeby się nimi dzielić. Dodam tylko, że należy oczywiście zostawić pewien odstęp miedzy kanałami, żeby nie było zakłóceń. Dlatego ciekawi mnie jakich kanałach pracuje tamta sieć a na jakich Twoja?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.