jesli napisalem w zlym dziale prosze o przeniesienie tematu, z góry dzieki za pomoc
Skype przez EDGE+ilość wysylanych danych
Moderator: Moderatorzy
-
impreza
- Początkujący użytkownik forum
Skype przez EDGE+ilość wysylanych danych
Witam serdecznie, mam do was pytanie zwiazane z rozmowami przez skype przez EGDE...chcialbym tego sprobowac,mam Samsunga E-250 podlaczonego jako modem oraz konto skype zasilone tak zebym mogl dzwonic za granice...Dodatkowo mam wykupiony pakiet z simplusa 20 MB, chcialem zapytac czy oprocz tego ze podczas dzwonienia pobiera Skype pobiera mi kase z konta Skype to czy takze pobiera mi megabajty z tego pakietu,jesli tak to ile?podajcie przyblizona ilosc odebranych i wyslanych kB lub MB np. na minute...chce wiedziec czy mi sie to po prostu oplaca,zeby nie okazalo sie ze za minute rozmowy strace 20 MB...
jesli napisalem w zlym dziale prosze o przeniesienie tematu, z góry dzieki za pomoc
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Skype przez EDGE+ilość wysylanych danych
Zainstaluj sobie program do sprawdzania ilości wysyłanych i odebranych danych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047
-
impreza
- Początkujący użytkownik forum
Ten programik juz mam:)ale pytam tak po prostu zeby sie dowiedziec, bo nie chcialbym byc niemile zaskoczony dzwoniac przez minute do kumpla i zeby mi cale 20MB przepadlo bo to jest wtedy nieoplacalne...pozatym nie mam jak zadzwonic bo nie zakupilem jeszcze sluchawek z mikrofonem bo chce sie dowiedziec ile to mnie bedzie mniej wiecej kosztowalo...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
20 MB to na godzine starczyimpreza pisze:bo nie chcialbym byc niemile zaskoczony dzwoniac przez minute do kumpla i zeby mi cale 20MB przepadlo
Ale przez EDGE komfortowo nie pogadasz...jeżeli w ogole pogadasz,chyba,że w nocy,gdy sieć nie jest obciążona.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Jaco do rozmawiania do EDGE polecał Spika.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nawet po przekroczeniu limitu da się rozmawiać przez Spik. Wypróbowane przeze mnie i nie obecnego Fantę.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja rozmawialem przez EDGE na Skype w Motoroli Q9h i dawalo rade, choc trzeba bylo stanac blizej okna. Jak na 15 minut rozmowy to wtedy o ile pamietam zjadlo mi jakies 6-8 MB...
www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
I rozmawiało się komfortowo przy kilkusetmilisekundowych pingach ?Jaco pisze:Nawet po przekroczeniu limitu da się rozmawiać przez Spik
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tego co przeczytałem gdzieś na forum na starszych wersjach skype lepiej się rozmawia bo nie są takie łączowymagające. 
Znalazłem stronkę ze wszystkimi wersja skypa jakby ktoś potrzebował.
http://www.oldversion.com/program.php?n=skype
[ Dodano: 2008-03-21, 16:51 ]
Zainstalowałem wersję 1.4.0.84. Komfortowo się gada na edge. Na 3g już nie wspomnę.
Znalazłem stronkę ze wszystkimi wersja skypa jakby ktoś potrzebował.
http://www.oldversion.com/program.php?n=skype
[ Dodano: 2008-03-21, 16:51 ]
Zainstalowałem wersję 1.4.0.84. Komfortowo się gada na edge. Na 3g już nie wspomnę.