Problem z routerem TP-LINK

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
doktur
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem TP-LINK

Post autor: doktur »

Witam

Zakupiłem ruter TP-LINK model WR340G i mam z nim problem:

nie mogę wpisać innej bramki niż adres IP: trzecia cyfra w bramce musi być taka sama jak trzecia w adresie IP. Nie jest to standardowe ustawienie ale w sieci w której jestem tak niestety jest.

Ktoś wie dlaczego nie można wpisać w taki sposób w jaki ja próbuję? Czy to kwestia softu i jego aktualizacji czy może ten router jest do bani?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z routerem TP-LINK

Post autor: Jo_gurt »

Najpewniej w tym routerze nie da rady :/ Oczywiscie jest to kwestia softu, ale watpie, zeby byl jakis inny. Mozesz sprobowac sie na niego telnetowac i zobaczyc czy oferuje ta droga mniej kontrolowane odgornie ustawienia. Tak to juz niejstety jest z tym sprzetem dla szarego uzytkownika, ktory chce wlaczyc i niech dziala.
Swoja droga ciekawe czemu ISP zastosowal takie a nie inne rozwiazanie. Mozesz sie sprobowac z nim dogadac zeby ci static routing ustawil na twoim routerze brzegowym.
ODPOWIEDZ