linksys wag200g, problem z konfiguracja

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mordimer
Początkujący użytkownik forum

linksys wag200g, problem z konfiguracja

Post autor: mordimer »

Witam i prosze o pomoc

Mam router linksysa, ktory jest podlaczony kablem do komputera stacjonarnego. Oprocz tego mam 2 laptopy... ktore razem teoretycznie powinny tworzyc siec. Na poczatku wszytsko skonfigurowalem jak nalezy, tzn. internet na laptopie1 (windows vista) chodzil, siec wewnetrzna tez byla, na laptopie2 (XP) byla jedynie siec wewnetrzna. Ogolnei komputery sie widzialy w sieci... jednak po wylaczeniu laptopa1 i ponownym wlaczeniu, sieci wcale nie widzi... praktycznie cala 'zabawa' z konfiguracja zaczyna sie odnowa, a mnie az krew zalewa, ze to nei dziala...

Nie mam zadnego pojecia, co jest przyczyna takiej sytuacji... Wszystko ogolenie dziala prawidlowo, a tu nagle wylacza sie i nic... Moze laptop z vista nie zapamietuje ustawien albo to router miesza wszystko. Sygnal byl znakomitej jakosci wczesniej. Przeciez ile mozna cos ustawiac??

Wierzcie mi szukalem po necie roznych pomocy na forach... ale nie dotarlem do tego co mnie interesuje. Z mojej strony moge dodac ze robilem po kolei jak nalezy, plytka z instalacja, potem konfiguracja przez przegladarke na 192.168.1.1.

Dzieki za wszelkie rady i wskazowki
pozdrawiam mordimer
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: linksys wag200g, problem z konfiguracja

Post autor: ja.michal »

Jakiś problem z vistą a nie routerem masz. Na xp i po kablu chodzi dalej?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

mordimer pisze:Z mojej strony moge dodac ze robilem po kolei jak nalezy, plytka z instalacja
Powiedz mi prosze, ze to nie byla plytka z instalacja od routera :zdziwko:
mordimer
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mordimer »

ja.michal pisze:Jakiś problem z vistą a nie routerem masz. Na xp i po kablu chodzi dalej?
Laptop z vista to nowka, nie ma miesiaca. A na stacjonarnym z xp po kablu dziala.
Na drugim laptopie z kolei, tez cos nie tak poszlo, bo siec lokalna byla, a dostepu do internetu juz nie.
Jo_gurt pisze:
mordimer pisze:Z mojej strony moge dodac ze robilem po kolei jak nalezy, plytka z instalacja
Powiedz mi prosze, ze to nie byla plytka z instalacja od routera :zdziwko:
niestety byla :/
chcialem postepowac w/g instrukcji... zeby bylo dobrze :/

nie macie moze jakis pomyslow, co mozna by jeszcze zrobic??
czy po prostu oddac urzadzenie i tyle...
ODPOWIEDZ