Jak skonfigurować Nokia 6230 ?
Moderator: Moderatorzy
- Xander99
- Początkujący użytkownik forum
Jak skonfigurować Nokia 6230 ?
Witam,
Jak skonfigurować modem w telefonie Nokia 6230. Wysłałem wszystkie dostępne ustawienia na mój telefon ze strony Plusa ale modem nie chce się połączyć. Dodam, że nie chcę korzystać z simdaty tylko z pakietów internetowych jakie oferuje MixPlus. Przez MiniOperę w telefonie wszędzie mogę wejść.
Prosze o pomoc.
Jak skonfigurować modem w telefonie Nokia 6230. Wysłałem wszystkie dostępne ustawienia na mój telefon ze strony Plusa ale modem nie chce się połączyć. Dodam, że nie chcę korzystać z simdaty tylko z pakietów internetowych jakie oferuje MixPlus. Przez MiniOperę w telefonie wszędzie mogę wejść.
Prosze o pomoc.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak skonfigurować Nokia 6230 ?
Najpierw napisz jak się łączysz, co wpisujesz, gdzie jest błąd i jaki bo z tych informacji co podałeś ciężko cokolwiek wyciągnąć.
- Xander99
W Nokia PCSuite wybieram opcję podłączenia do internetu. Chwilę się łączy i podaje komunikat o treści mniej wiecej połączenie nawiązane prawidłowo. Program liczy już przesłaną ilość danych ale nie mogę wejść na strony czy gg. Teoretycznie wszystko jest ok a w praktyce nie ma netu. Na telefonie pojawia sie ikonka G w kwadracie jakby było połączenie...
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Sprawdź czy antywirus/firewall nie blokuje. To bardzo prawdopodobne.
Ostatnio zmieniony 2008-03-31, 20:00 przez Engelbert, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Zobacz czy firewall Ci nie blokuje, spróbuj innego sposobu łączenia niż tego którego używasz, spróbuj zrobic dial upa. Jeżeli to nie pomoże zobacz na innym modemie, może ten jest niesprawny.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Skonfiguruj sobie fona bezpośrednio ze strony Nokii. Link znajdziesz wXander99 pisze:Wysłałem wszystkie dostępne ustawienia na mój telefon ze strony Plusa ale modem nie chce się połączyć.

- Xander99
Wysłałem sobie ustawienia internetu ze strony Nokia i to kilka razy ale nic jeszcze nie doszło do mnie...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Modem w tej Nokii ustawia się w taki sposób:
Ustawienia->Połączenia->GPRS->Ustawienia modemu GPRS->Edycja aktywnego punktu dostępu->Punkt dostępu i tu wpisz APN dla swojego operatora.
Dziwne że nie przyszły ci ustawienia bo mnie zawsze przychodzą.
Ustawienia->Połączenia->GPRS->Ustawienia modemu GPRS->Edycja aktywnego punktu dostępu->Punkt dostępu i tu wpisz APN dla swojego operatora.
Dziwne że nie przyszły ci ustawienia bo mnie zawsze przychodzą.