Problem z Orange

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ajaxiksekso
Początkujący użytkownik forum

Problem z Orange

Post autor: Ajaxiksekso »

Mam modem EDGE ED77 i mam mały problem połączę się i zaraz mi się on rozłącza. Mam LG KE970 "Shine" i chciałem mieć net przez niego. Zainstalowałem oprogramowanie do niego i nie chce się połączyć jako telefon tylko wyskakuje dysk przenośny. Czy pomoże coś zmiana na Usługę danych zamiast Pamięci masowej? Czym może być spowodowane to że ten internet się nie chce za bardzo łączyć na PC? Czy pomoże coś z tym modemem jeśli kupie antenę kierunkową (około 1,5 km do nadajnika)? Czy może kupić nowy komputer (obecny 466Mhz, 196Ram, karta sieciowa pod DSL)? Nie rozumiem FAQ jak mam zainstalować nowy modem (LG Shine lub NOKIA 2630). Przez co się łączyć lepiej przez modem, który mam teraz czy przez telefon (średni transfer około 5-15kb/s)
Czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z Orange

Post autor: Sundance_kid »

Ajaxiksekso pisze:Czy pomoże coś zmiana na Usługę danych zamiast Pamięci masowej?
Tak

Jak sie łączysz? Aplikacji jakieś używasz czy dialupa?
Ajaxiksekso pisze:Przez co się łączyć lepiej przez modem, który mam teraz czy przez telefon
W sumie każdy z nich oferuje prawie to samo. Różnią się klasami EDGE. Jeśli masz zamiar łączyć się przez BT to lepiej wybierz telefon (mozesz go położyć tam gdzie masz lepszy zasięg)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Ajaxiksekso pisze:Zainstalowałem oprogramowanie do niego i nie chce się połączyć jako telefon tylko wyskakuje dysk przenośny.
Mamy rozumieć że podłączyłeś go przez kabel. Sprawdź w menadżerze urządzeń czy masz zainstalowany modem. Jeśli masz płytkę ze sterownikami do tego fona to dodaj modem ręcznie.

Co do ED 77 to czy używasz zasilacza dołączonego do zestawu? To że masz tylko 1,5 km do nadajnika nie oznacza że nie będzie zrywał połączeń ze względu np: przeciążenie nadajnika.
Ajaxiksekso pisze:(średni transfer około 5-15kb/s)
To jeszcze nie jest zły wynik dla tego modemu.
Ajaxiksekso
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Ajaxiksekso »

Sundance_kid pisze: Jak sie łączysz? Aplikacji jakieś używasz czy dialupa?
Do modemu była dołączona płytka z aplikacją. Łącze się za pomocą tej aplikacji.
Jaco pisze: Co do ED 77 to czy używasz zasilacza dołączonego do zestawu? To że masz tylko 1,5 km do nadajnika nie oznacza że nie będzie zrywał połączeń ze względu np: przeciążenie nadajnika.
Gry podłącze zasilacz nie wykrywa modemu.
Jaco pisze: To że masz tylko 1,5 km do nadajnika nie oznacza że nie będzie zrywał połączeń ze względu np: przeciążenie nadajnika.
Chodzi o to że modem połączy się z komputerem na około 1 minutę i za chwilę wywala "Błąd w połączeniu z modemem"
msienk
Stały użytkownik forum

Post autor: msienk »

Kurde przecież masz napisane... Pamięć masowa to pamięć masowa. Działa jak pendrive.
ODPOWIEDZ