zwykly starter simplusa a internet
Moderator: Moderatorzy
- emulator
- Stały użytkownik forum
zwykly starter simplusa a internet
Witam,czy na zwyklym starterze simplusa moge odpalic internet 0,3 gra za 100 kb czy musze kupowac simdate?
<podpis usunięty przez administratora>
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: zwykly starter simplusa a internet
Możesz aktywować pakiet 20 lub 50MB.
http://www.simplus.pl/v.do?idx=805161
Wychodzi nieco taniej niż simdata, ale jak nie zauważysz i przekroczysz wykupiony pakiet to poleci trochę kasy z konta.
http://www.simplus.pl/v.do?idx=805161
Wychodzi nieco taniej niż simdata, ale jak nie zauważysz i przekroczysz wykupiony pakiet to poleci trochę kasy z konta.
- emulator
- Stały użytkownik forum
Wlasnie o to mi chodzilo
,jeszcze jedno pytanie:czy polaczenie jest realizowane tak samo jak Iplus?tzn ten sam APN(optimizer) itp?

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Tak można zrobić w orange tylko( z tego co wiem).
Można zmieniać taryfy jak się chce - orange GO, POP, Orange free itp.
A stawka w orange free jest tak sama jak w simdacie.
Wystarczy wysłać SMS. Wystarczy jedna karta SIM.
Tak można zrobić w orange tylko( z tego co wiem).
Można zmieniać taryfy jak się chce - orange GO, POP, Orange free itp.
A stawka w orange free jest tak sama jak w simdacie.

Wystarczy wysłać SMS. Wystarczy jedna karta SIM.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dokładnie tak samo.emulator pisze:czy polaczenie jest realizowane tak samo jak Iplus?
- emulator
- Stały użytkownik forum
Chodzilo mi glownie o plusa poniewaz posiadam dwa nieużywane stratery z ktorymi nie mam co zrobic ;)Dziekuje wszystkim za rady i temat uwazam za zamkniety 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
krzysiek08020 orange ma z tym problem. Masz niby orange free na kartę a pobiera jak z orange go. Było na forum. Nawet zrzutę z panelu orange dałem.krzysiek08020 pisze:Można zmieniać taryfy jak się chce - orange GO, POP, Orange free itp.
-
krzysiek08020, co Ty za bzdury piszesz?! W Simplusie wykupujesz tylko dodatkowy pakiet na tym samym numerze, który masz do rozmów. A w Orange musisz właśnie zmieniać taryfę, bo inaczej to masz albo rozmowy, albo internet w kosmicznych cenach.
Chociaż w pewnym sensie masz rację - tylko w Orange można to mieć zmieniając taryfy
tylko po co, skoro można prościej a i czasem są problemy jak kolega ja.michał pisze.
Dodam jeszcze, że w Simdacie i w Orange Free masz 3gr/100KB (czyli 30gr/MB) i takt co 100KB. W pakietach w Simplusie (i w MixPlus też) wychodzi 25gr/100KB w pakiecie 20MB (5zł) oraz 20gr/MB w pakiecie 50MB (koszt pakietu 10zł) - czyli te pakiety są tańsze. Do tego takt co 1KB czy tam nawet co bajt dosłownie. Problem jest tylko taki, że można mieć w danej chwili aktywny tylko 1 pakiet, czyli trzeba pilnować jak się skończy i dopiero wtedy włączyć kolejny, bo jak nie to Cię skasuje...
Chociaż w pewnym sensie masz rację - tylko w Orange można to mieć zmieniając taryfy

Dodam jeszcze, że w Simdacie i w Orange Free masz 3gr/100KB (czyli 30gr/MB) i takt co 100KB. W pakietach w Simplusie (i w MixPlus też) wychodzi 25gr/100KB w pakiecie 20MB (5zł) oraz 20gr/MB w pakiecie 50MB (koszt pakietu 10zł) - czyli te pakiety są tańsze. Do tego takt co 1KB czy tam nawet co bajt dosłownie. Problem jest tylko taki, że można mieć w danej chwili aktywny tylko 1 pakiet, czyli trzeba pilnować jak się skończy i dopiero wtedy włączyć kolejny, bo jak nie to Cię skasuje...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No właśnie.ŁW pisze:Problem jest tylko taki, że można mieć w danej chwili aktywny tylko 1 pakiet, czyli trzeba pilnować jak się skończy i dopiero wtedy włączyć kolejny, bo jak nie to Cię skasuje...

-
Ale to nie jest jakiś wielki problem. Ja korzystam z tych pakietów i jestem zadowolony, choć dobrze mieć jakąś alternatywę (u mnie SimData).
Chyba data na forum się pochrzaniła... Aż się wystraszyłem, że już tak późno
Chyba data na forum się pochrzaniła... Aż się wystraszyłem, że już tak późno

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Alternatywy internetu u mnie w podpisie są.
Ja korzystam z WPmobi i jestem zadowolony.
Jak ktoś ma pocztę na wp to może ją do 100GB powiększyć i będzie bez reklam itp. Do tego jest 100MB miesięcznie do łażenia po wp i do poczty na wp. Testowałem załączając plik 3MB i faktycznie brało z tych 100MB. 

- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Właśnie sprawdziłem połączenie przez APN optimizer - używając Pakiet Internet 50 MB -emulator napisał:
czy polaczenie jest realizowane tak samo jak Iplus? tzn ten sam APN(optimizer) itp?
i niestety nie kompresuje wcale, ani stron ani grafiki.
Konfigurator kompresji grafiki na www.optimizer.iplus.pl także jest niedostępny.
Może jeszcze ktoś inny używający Pakietu potwierdzi to?
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
WPmobi
ja.michal, troche Ci przynudzę odnośnie MobiTransfer - jeśli pozwolisz,ja.michal napisał:
Ja korzystam z WPmobi i jestem zadowolony.
Testowałem załączając plik 3MB i faktycznie brało z tych 100MB.
(1) Czy wysyłałeś ten załącznik 3MB zwykłym programem pocztowym czy z bramki pocztowej na http://poczta.wp.pl/ ?
(2) Jeśli wyślesz 100 pingów (z ładunkiem 500 bajtów każdy) do pop3.wp.pl to dane zostaną
rozliczone z "bonusowego" pakietu 100MB czy z podstawowego konta?
(3) Czy pliki graficzne pobierane przez http mają zdegradowaną jakość tak samo jak w Orange?
(4) Czy w WPmobi każde doładowanie konta - nawet tak niskie jak 5zł/miesiąc - daje 100MB bonusu na miesiąc?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Pliki graficzne z tego co ja wiem są w jakości normalnej czyli nieskompresowane.KrissTofferr pisze:(3) Czy pliki graficzne pobierane przez http mają zdegradowaną jakość tak samo jak w Orange?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ze strony poczta.wp.pl. Nie używam klientow pop.KrissTofferr pisze:Czy wysyłałeś ten załącznik 3MB zwykłym programem pocztowym czy z bramki pocztowej na http://poczta.wp.pl/ ?
Nie wiem. Sprawdze jak wroce do domu.KrissTofferr pisze:Jeśli wyślesz 100 pingów (z ładunkiem 500 bajtów każdy) do pop3.wp.pl to dane zostaną
rozliczone z "bonusowego" pakietu 100MB czy z podstawowego konta?
Te 100MB jest zawsze na poczatek miesiaca. Czy masz 1zł czy 20zł na koncie. To nie ma nic wspolnego ze stanem konta.KrissTofferr pisze:Czy w WPmobi każde doładowanie konta - nawet tak niskie jak 5zł/miesiąc - daje 100MB bonusu na miesiąc?
- tomekk55
- Stały użytkownik forum
Tzn nie można mieć dwóch pakietów 50MB jednocześnie, ale np. 20MB i 50MB owszem- można.ŁW pisze:Problem jest tylko taki, że można mieć w danej chwili aktywny tylko 1 pakiet, czyli trzeba pilnować jak się skończy i dopiero wtedy włączyć kolejny, bo jak nie to Cię skasuje...
PS. Możliwe że mam transfer GPRS - 64.2 kb/s??? Bo tak mi pokazuje

N82 & Play Online prepaid
http://i291.photobucket.com/albums/ll31 ... embers.png
member of symbianos.pl community
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Czym mierzysz?tomekk55 pisze: PS. Możliwe że mam transfer GPRS - 64.2 kb/s??? Bo tak mi pokazuje
- tomekk55
- Stały użytkownik forum
NetMeter
Ale właśnie tam w opcjach się jednostki jeszcze ustawia, no i ja ustawiłem "Kilobit (1KB = 1000bit)". Może powinienem ustawić kilobyte zamiast kilobit?? Wtedy (jak ustawie na kilobajty) mam max transfer 7-10 kB/s.
Ale właśnie tam w opcjach się jednostki jeszcze ustawia, no i ja ustawiłem "Kilobit (1KB = 1000bit)". Może powinienem ustawić kilobyte zamiast kilobit?? Wtedy (jak ustawie na kilobajty) mam max transfer 7-10 kB/s.
N82 & Play Online prepaid
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Problem częsciowo pozostaje bo nie można używać pakietów 20MB i 50MB w takiej kolejności w jakiej się je aktywuje.tomekk55 napisał:
Tzn nie można mieć dwóch pakietów 50MB jednocześnie, ale np. 20MB i 50MB owszem- można
Pakiet 20MB/5zł będzie ciągle zużywany jako pierwszy a przecież jest mniej opłacalny od pakietu 50MB/10zł.