internet za free w HEYAH - Ankieta
Moderator: Moderatorzy
- marcin
- *** Administrator ***
internet za free w HEYAH - Ankieta
Otrzymuję cały czas wiadomości na PW w sprawie wątku o Heyah http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1644 , głównie prośby o zamknięcie tematu oraz o usunięcie dla dobra ogółu.
Proponuję demokratyczne podejście, niech zadecydują użytkownicy forum. Chętnych zapraszam do głosowania w ankiecie (do 5 dni). Wolą większości w podobny sposób będziemy traktować podobne topiki.
Ilość głosów oddanych na opcje 2 i 3 będzie sumowana na korzyść pozostawienia wątku.
Aby oddać głos musisz się zalogować lub zarejestrować tutaj http://www.bez-kabli.pl/profile.php?mode=register .
Proponuję demokratyczne podejście, niech zadecydują użytkownicy forum. Chętnych zapraszam do głosowania w ankiecie (do 5 dni). Wolą większości w podobny sposób będziemy traktować podobne topiki.
Ilość głosów oddanych na opcje 2 i 3 będzie sumowana na korzyść pozostawienia wątku.
Aby oddać głos musisz się zalogować lub zarejestrować tutaj http://www.bez-kabli.pl/profile.php?mode=register .
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 19:26 przez marcin, łącznie zmieniany 5 razy.
Re: internet za free w HEYAH - Ankieta
proponuje go ZAMKNĄĆ i WYCZYŚCIĆ ze zbędnych postów
(sorry ale nie chce mi się rejestrować w kolejnym ... setnym serwisie
)
(sorry ale nie chce mi się rejestrować w kolejnym ... setnym serwisie
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ale co to da .to jest dziwne forum na którym mozna pisac bez rejestracji dopiero wtedy zacznie sie balagan bo pytania beda od gości i to wszedzie a teraz chociaż w jednym miejscu są
- bob
- Guru bezprzewodowy
Mam pomysł trzeba wyłączyć internet w ogóle i wtedy nikt się nie dowie.
http://www.insomnia.pl/temat187984/
Proszę Was uspokójcie się już...
A może zrobić taki konkurs -KTO ZNAJDZIE TEGO NAJWIĘCEJ W NET`CIE
bob
http://www.insomnia.pl/temat187984/
Proszę Was uspokójcie się już...
A może zrobić taki konkurs -KTO ZNAJDZIE TEGO NAJWIĘCEJ W NET`CIE
bob

- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dlaczego chcecie żeby wykasować ten temat? Kiedy poszukiwaliście informacji o darmowym necie to wszystko było OK, a kiedy juz go macie to nie chcecie żeby inni dowiedzieli się o tym?
Proponuje wpisać w google hasło: internet heyah darmo, wyszukuje sporo stron nie zwiazanych z tym ale jest też kilka w temacie. Też je wykasować?
A ankieta jest niemiarodajna bo głosy na "Zamknąć, temat się wyczerpał" i "Pozostawić bez zmian" opowiadają się za pozostawieniem tematu więc trzeba by je sumować.
Proponuje wpisać w google hasło: internet heyah darmo, wyszukuje sporo stron nie zwiazanych z tym ale jest też kilka w temacie. Też je wykasować?
A ankieta jest niemiarodajna bo głosy na "Zamknąć, temat się wyczerpał" i "Pozostawić bez zmian" opowiadają się za pozostawieniem tematu więc trzeba by je sumować.
iPlus+E61i=FUN
- Speedo
- Początkujący użytkownik forum
pozostawic bez zmian ewentualnie zamknac zeby uniknac bezsensownych pytan o konfig czegostam, ukrywanie i usuwanie bez sensu, jak koledzy napisali jest to wiesc powszechna, a jak temat bedzie istnial to moze ktos sobie przeczyta i jeszcze pare dni pociagnie na necie za 5 zeta 

Mi?ego dnia
Pozdrawiam
Speedo

Pozdrawiam
Speedo

-
- Stały użytkownik forum
zgadzam się Enzo, temat o HEYAH powinien zostać, za to ta ankieta jest beznadziejna niech admin ją już zamknie, proszę bardzo możecie skasować tu ten temat ale co zrobicie jeśli znajdzie się ktoś taki kto pójdzie i napisze o tym na innym forumEnzo pisze:...Kiedy poszukiwaliście informacji o darmowym necie to wszystko było OK, a kiedy juz go macie to nie chcecie żeby inni dowiedzieli się o tym?...

Ostatnio zmieniony 2006-03-10, 11:31 przez krecikson, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcin
- *** Administrator ***
Głosowanie jest wyrównane, a zatem warto poczekać na ostatecznie wyniki. Panika jak zwykle nie jest wskazana.
Wyłapanie w systemie darmowego ruchu GPRS na pewno nie stanowi dla PTC żadnego problemu. Moim zdaniem to celowe działanie. GPRS na kartach prepaidowych jest oficjalnie od 22.02. To nowa usługa i bardziej interesuje operatora zbieranie informacji, testy i wyłapywanie błędów, niż blokowanie dodatkowego ruchu.
Mogę się mylić, ale i tak kasowanie wątku usunie temat z tego forum, ale nie z internetu, gdzię podobnych informacji jest już dużo.
Wyłapanie w systemie darmowego ruchu GPRS na pewno nie stanowi dla PTC żadnego problemu. Moim zdaniem to celowe działanie. GPRS na kartach prepaidowych jest oficjalnie od 22.02. To nowa usługa i bardziej interesuje operatora zbieranie informacji, testy i wyłapywanie błędów, niż blokowanie dodatkowego ruchu.
Mogę się mylić, ale i tak kasowanie wątku usunie temat z tego forum, ale nie z internetu, gdzię podobnych informacji jest już dużo.
- marcin
- *** Administrator ***
ok zatem będą sumowane.Enzo pisze:A ankieta jest niemiarodajna bo głosy na "Zamknąć, temat się wyczerpał" i "Pozostawić bez zmian" opowiadają się za pozostawieniem tematu więc trzeba by je sumować.
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak sie pomyśli o wszystkich dotychczasowych "wpadkach" operatorów, to powyższe wydaje się najrozsądniejszym wyjściem.marcin pisze:To nowa usługa i bardziej interesuje operatora zbieranie informacji, testy i wyłapywanie błędów, niż blokowanie dodatkowego ruchu.
Internet za free więc mnoho luda z tego korzysta.
Przy takim ruchu, jeśli wystąpią błędy to wyłapią je o wiele wcześniej.
Usunięcie dziur i innych błędów systemu w krótkim czasie, na dłuższą metę przyniesie tylko zysk dla operatora.
Ot taka symbioza - My inter za free oni mają testerów.
Sprawdzą wszystko i stop.

"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

A czy nikt nie pomyślał że to może być tylko jakaś podpucha?
Pomyślcie, ile starterów sprzedali przez ostatni miesiąc.
Pomyślcie, ile starterów sprzedali przez ostatni miesiąc.
- MaciekAdv
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Według mnie temat powinien zostać, przeciez od tego jest własnie to forum zeby ludzie tacy jak ja i inni uczestnicy forum; pozbawienie (normalnego dostepu do neta"neostrady, DSL, radiowki") mogli sie wymieniac doswiadczeniami, newsami takimi jak np. ta heyah. Według mnie hasła typu nie rozprzestrzeniajcie tego newsa bo sie połapia i sie skonczy darmowy net itp. sa smieszne.Czy wy naprawde myslicie ze Heyah nie jest swiadomy co sie dzieje???
Tak jak tam wyzej kolega pisał, 3eba spojrzec tez na 2 druga strone medalu.
Heyah to jest na reke zeby jak najwiecej osob sie o tym dowiedziało(a nie moga tego poprostu ogłosic w kolejnej reklamie w telewizji bo bo ich oskarzyli zapewne o łąmanie zasad konkurencji czy cos takiego), wiecie ile oni starterow sprzedadza tylko z tego powodu ze ktos usłyszy ze jest GPRS za free.
Według mnie poczekaja jeszcze pare tygodni a puzniej to odetnał, a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> jakis procent ludzi, ktorzy kupili starter tylko na GPRS zacznie z niego korzystac normalnie.
Pozdrawiam
Tak jak tam wyzej kolega pisał, 3eba spojrzec tez na 2 druga strone medalu.
Heyah to jest na reke zeby jak najwiecej osob sie o tym dowiedziało(a nie moga tego poprostu ogłosic w kolejnej reklamie w telewizji bo bo ich oskarzyli zapewne o łąmanie zasad konkurencji czy cos takiego), wiecie ile oni starterow sprzedadza tylko z tego powodu ze ktos usłyszy ze jest GPRS za free.
Według mnie poczekaja jeszcze pare tygodni a puzniej to odetnał, a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> jakis procent ludzi, ktorzy kupili starter tylko na GPRS zacznie z niego korzystac normalnie.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Kom. Nokia 6021
nie wiem, jak Wam, ale mi nie dziala to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>, mimo POPRAWNEJ konfiguracji i przestudiowania calego watku.. przy polaczeniu pokazuje sie komunikat, ze "protokol kontrolny ppp zostal zakonczony", a w przypadku WAPu: "polaczenie nie powiodlo sie, sprobuj pozniej"..
Czyzby juz koniec..?
Czyzby juz koniec..?
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Zanim zostanie zestawione połaczenie modem komunikuje się z serwerem, żeby "wynegcjować" połaczenie.inc pisze:przy polaczeniu pokazuje sie komunikat, ze "protokol kontrolny ppp zostal zakonczony", a w przypadku WAPu: "polaczenie nie powiodlo sie, sprobuj pozniej"..
Jeśli nie uda mu się nawiązać tego połaczenia następuje rozłaczenie.
Jeżeli wszystkie parametry u użytkownika są skonfigurowane poprawnie, sygnał wychodzi, a pojawia się ten komunikat, oznacza on po prostu to co jest napisane.
A dlaczego?
Jedną z możliwości może być niedostępność zdalnego serwera (tego z którym próbujesz się połaczyć), jego przeciążenie (i nie przyjmuje już więcej połaczeń).
Nie jest to opis stricte techniczny, ale starałem się pisać bez specjalistycznego słownictwa, żeby nie trzeba było przekładać potem "z polskiego na nasze"

"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 

Prawdopodobne, ze masz racje
poczekam jeszcze troche.. mam nadzieje tylko przetestowac ta usluge z ciekawosci 

czy Wy naprawdę myślicie że Heyah nic o tym nie wie mimo że cała Polska wie?
nom, hehe. pewnie jakis technik po pijaku grzebal w ustawianiach sieci, i przypadkiem wlaczyl gprs bez oplat
LOL a tak serio przeciec to nie jest bug, po prostu sa wylaczone oplaty

Już www.telefon.gsm.pl nagłaśnia sprawę, ukrywanie wątku nic nie da :-( Widocznie redakcji owego szanownego poprtalu to przeszkadzało
-
- Użytkownik forum
UPS...... Ale namieszałem wprowadzając ten wątek na forum. Jeżeli faktycznie jest to błąd operatora to długo tak chyba nie pociągniemy. Z drugiej strony uważam że operatorowi nie chodzi o jak największą sprzedaż starterów, ponieważ i tak cena jego wyprodukowania i wprowadzenia na rynek przewyższa jego wartość (5PLN) a raczej mało kto wykorzysta go później po zablokowaniu darmowego GPRS-u do rozmów telefonicznych. Chociaż pożyjemy zobaczymy co dalej będzie

-
- Stały użytkownik forum
i tak już poszło w świat, ale przy okazji wyszło jacy z was egoisci 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Postaw się na miejscu Admina. Gdybyś dostawał dziennie kilka/kilkanaście maili na PW w tej sprawie i wiedział byś, ze co byś nie zrobił, to zawsze zajadą się tacy, którzy powiedzą, że źle zrobiłeś, to też być zrobił dokładnie to samo co Admin, czyli dał głos większości.krecikson pisze:za to ta ankieta jest beznadziejna niech admin ją już zamknie,
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Darmowy internecik...
Super, że wszyscy się o tym dowiedzieli, chciałbym tylko zaznaczyć, że w Heyah, taki błąd jest już od roku (wcześniej kasa była pobierana systematycznie do 2, 3 dni). Wcześniej był podobny błąd w TAKTAKu, ale tam pobierało kasę zaraz po dwóch dniach, ja raczej nie używałem darmowego internetu w HEYAH, bo mam stały, ale testowałem ostatnio starterek za 5 zł. i internet chodził do ostatniego dnia ważności konta (prawie cały miesiąc, kurcze szkoda, że nie można sprawdzić stanu konta, bo pisze tylko, że kwota poniżej 6,10
), w ostatnim dniu, trochę pożarło kasy było chyba 3 zł, wykorzystałem ją jeszcze na cele dobroczynne, na płatne numery
)) I jak niektórzy piszą, że nie można, to zaznaczam, że można wykonać pierwsze połączenie i będzie też działało...
PS. Chyba HEYAH nie będzie wyciągać z tego konsekwencji, nieznajomość prawa szkodzi, ale jeżeli to było nieświadomie, w końcu kasa na końcie dalej była
Pozdro!

PS. Chyba HEYAH nie będzie wyciągać z tego konsekwencji, nieznajomość prawa szkodzi, ale jeżeli to było nieświadomie, w końcu kasa na końcie dalej była

Pozdro!
- skalar13
- Stały użytkownik forum
Chciałbym tu przytoczyć jeśli pozwolicie nieoficjalną wypowiedz jednego z pracowników PTC:
"Macie problemy... Jako pracownik PTC, operatora sieci Era i Heyah, mogę wam powiedzieć, że o problemie wiemy od dawna, błąd został wykryty już... we wrześniu. Jednak nie jest takie proste załatać tą lukę, obecnie już jesteśmy w fazie końcowej. A ludzie niech się cieszą, straty i tak pokryją klienci:) Poprostu dopiero teraz nagłośniono problem, mówi sie oficjalnie o tym może od miesiąca"
i tu kolejna:
"możecie mówić co chcecie i obrażać pracowników i sieć. Prawda jest taka, że obecnie głośno się mówi jedynie o wierzchołku góry lodowej (czyt. luki w zabezpieczeniach) i nie wiem czym tu sie podniecać, bo możliwości są o wiele większe. Jednak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> zarejestrowaliśmy pojedyncze przypadki wykorzystania pozostałych luk. Błąd co do GPRSu nie został jeszcze usunięty, bo robimy... test:) Tak, tak! Na waszych doświadczeniach sprawdzamy co jest możliwe, a co nie. Szczerze mówiąc UMTS we Wrocławiu ładnie nam śmigał za darmo:) EDGE w Jeleniej Górze też daje radę za free, ale chylę czoło przed tym który napisze tutaj jak za darmo rozmawiać (nawet za granicę!!) z nowego startera Heyah. To jest dla nas problem, a nie GPRS - nie obciąża tak BTSów i naszego budżetu jak rozmowy, prowizje innych operatórów, itp. Ale już nie długo, maksymalnie do końca miesiąca."
I co wy na to wszystko? (korzystam z tego śmiga aż miło zobaczymy do kiedy...)
"Macie problemy... Jako pracownik PTC, operatora sieci Era i Heyah, mogę wam powiedzieć, że o problemie wiemy od dawna, błąd został wykryty już... we wrześniu. Jednak nie jest takie proste załatać tą lukę, obecnie już jesteśmy w fazie końcowej. A ludzie niech się cieszą, straty i tak pokryją klienci:) Poprostu dopiero teraz nagłośniono problem, mówi sie oficjalnie o tym może od miesiąca"
i tu kolejna:
"możecie mówić co chcecie i obrażać pracowników i sieć. Prawda jest taka, że obecnie głośno się mówi jedynie o wierzchołku góry lodowej (czyt. luki w zabezpieczeniach) i nie wiem czym tu sie podniecać, bo możliwości są o wiele większe. Jednak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> zarejestrowaliśmy pojedyncze przypadki wykorzystania pozostałych luk. Błąd co do GPRSu nie został jeszcze usunięty, bo robimy... test:) Tak, tak! Na waszych doświadczeniach sprawdzamy co jest możliwe, a co nie. Szczerze mówiąc UMTS we Wrocławiu ładnie nam śmigał za darmo:) EDGE w Jeleniej Górze też daje radę za free, ale chylę czoło przed tym który napisze tutaj jak za darmo rozmawiać (nawet za granicę!!) z nowego startera Heyah. To jest dla nas problem, a nie GPRS - nie obciąża tak BTSów i naszego budżetu jak rozmowy, prowizje innych operatórów, itp. Ale już nie długo, maksymalnie do końca miesiąca."
I co wy na to wszystko? (korzystam z tego śmiga aż miło zobaczymy do kiedy...)
Ostatnio zmieniony 2006-03-11, 18:47 przez skalar13, łącznie zmieniany 1 raz.
Blue Connect + Nokia 6020 + oryginal CA-42 + antena kierunkowa Dipol = MAX 23kB/s
Z własnego doświadczenia wiem że UMTS na kartach heyah nie działa. Albo moja karta jest wyjątkiem.skalar13 pisze:Szczerze mówiąc UMTS we Wrocławiu ładnie nam śmigał za darmo:)
- michał
- Stały użytkownik forum
oczywisty
Ja się o tym dowiedziałem właśnie z tego forum i co mnie bardzo zdziwiło
TO DZIAŁA. Na forum było napisane, że numer do połączenia to *99***2#, u mnie jak wpisałem *99***4# zaczęło chodzić. Cieszmy się tym póki jest, bo raczej niemożliwe jest by tak już zostało (charytatywne działanie operatora - dobre sobie), za darmo to można tylko dostać po twarzy niestety. Stwierdzenie, że trzeba to ukryć jest troche samolubne. "Wiem i nie powiem" - nie o to chyba chodzi w tym forum?
Pozdrawiam
[/list]
TO DZIAŁA. Na forum było napisane, że numer do połączenia to *99***2#, u mnie jak wpisałem *99***4# zaczęło chodzić. Cieszmy się tym póki jest, bo raczej niemożliwe jest by tak już zostało (charytatywne działanie operatora - dobre sobie), za darmo to można tylko dostać po twarzy niestety. Stwierdzenie, że trzeba to ukryć jest troche samolubne. "Wiem i nie powiem" - nie o to chyba chodzi w tym forum?
Pozdrawiam

No cześć
Karta może być aktywowana, tylko trzeba włączyć usługę GPRS na co mi zjadło 5zl bo dzwoniłem do biura obsługi. Ale zostało 0.78 gr i cały czas tyle jest, a ja se surfuję. Poza tym normalnie jej używam do rozmów,
HEYAH
Karta może być aktywowana, tylko trzeba włączyć usługę GPRS na co mi zjadło 5zl bo dzwoniłem do biura obsługi. Ale zostało 0.78 gr i cały czas tyle jest, a ja se surfuję. Poza tym normalnie jej używam do rozmów,
HEYAH
A czy przypadkiem ten darmowy necik nie ma zwiazku z tym???: http://telepolis.pl/news.php?id=4635
- Speedo
- Początkujący użytkownik forum
chyba nie bo pisza "Od 22. lutego wybrani abonenci i użytkownicy w sieci Era będą mieli możliwość, w ramach testów, za darmo przeglądać strony wap i www" chyba ze im sie palec omsknal i dali wszystkim 

Mi?ego dnia
Pozdrawiam
Speedo

Pozdrawiam
Speedo