problem z ED77 pod Vistą ;p

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ziom024
Początkujący użytkownik forum

problem z ED77 pod Vistą ;p

Post autor: ziom024 »

Witam!
Od niedawna zainstalowałem Vistę Ultimate (dotąd korzystałem z XP-ka Professional) i zaczęły się moje problemy z owym modemem ED77 :zly:

Otóż chodzi o to, że dotąd, gdy miałem XP-ka wszystko chodziło jak należy (transfer na średnim poziomie zawsze powyżej 100kb/s. Odkąd zainstalowałem Vistę transfer stał się drastyczny :zly: :zly: Często w ciągu dnia internet działa jak na GPRS. Transfer zawsze poniżej 100kb/s (w nocy trochę lepiej) ale ogólnie lipa totalna!!! Wyłączone mam wszystkie aktualizacje automatyczne, korzystam z Avast Home Edition i standardowej zapory systemowej (ale nawet po ich wyłączeniu jest to samo). Ogólnie są drastyczne skoki transferu, często zacina się na 0kb/s i stoi i nic się nie dzieje (dopiero po chwili reaguje, ale strasznie wolno) Często też zrywa połączenie pokazując błąd: "BŁĄD W KOMUNIKACJI Z MODEMEM" lub "NIE MOŻNA OTWORZYĆ PORTU COM3" :/

Proszę o pomoc, co może być przyczyną owego problemu?? Czy to może być wina systemu??
"prawie" robi ogromn? ró?nic?... ;)
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: problem z ED77 pod Vistą ;p

Post autor: mar_kow »

ziom024 pisze:[...]Od niedawna zainstalowałem Vistę Ultimate (dotąd korzystałem z XP-ka Professional) i zaczęły się moje problemy z owym modemem ED77[...]
[...] Czy to może być wina systemu??
Chyba sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Nie widzę szczególnego powdu zmieniać XP Prof na Vistę- chyba tylko z ciekawości. Jak na razie większość starszych urządzeń ma problemy ze sterownikami pod Vistę. I z czystej reguły będą działac niestabilnie.
ODPOWIEDZ