blueconnect i marny transfer
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
blueconnect i marny transfer
witam wszystkich !
właśnie jestem na okresie próbnym (1 miesiąc testowania bc) i zastanawiam sie nad podpisaniem umowy z tym operatorem ale martwi mnie jedna rzecz otoz: jestem w posiadaniu modemu usb option icon 225 wylapuje mi on fale EGDE sygnał 4,5 na 5 kreseczek ale transfer rzeczywisty chyba mozna spokojnie zaliczyc do GPRSa gdyz przewaznie predosc sciaga oscyluje miedzy 3-7 kb\s o pingach nie wspominajac dopowiem tylko ze oprogramowanie do modemu mam od producenta a wyjscia na antenke ten modem nie maju, jest jakas szansa aby poprawic jakosc tego polaczenia czy to poprostu bedzie juz tak chodzić? pozdrawiam
właśnie jestem na okresie próbnym (1 miesiąc testowania bc) i zastanawiam sie nad podpisaniem umowy z tym operatorem ale martwi mnie jedna rzecz otoz: jestem w posiadaniu modemu usb option icon 225 wylapuje mi on fale EGDE sygnał 4,5 na 5 kreseczek ale transfer rzeczywisty chyba mozna spokojnie zaliczyc do GPRSa gdyz przewaznie predosc sciaga oscyluje miedzy 3-7 kb\s o pingach nie wspominajac dopowiem tylko ze oprogramowanie do modemu mam od producenta a wyjscia na antenke ten modem nie maju, jest jakas szansa aby poprawic jakosc tego polaczenia czy to poprostu bedzie juz tak chodzić? pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: blueconnect i marny transfer
Poczytaj naszekymu pisze:jest jakas szansa aby poprawic jakosc tego polaczenia

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Niestety, takie już są uroki Blueconnecta. Zasięg może być dobry, ale transfer i tak będzie lipny. Najlepiej weź coś innego, póki jeszcze możesz.
-
- Stały użytkownik forum
Trochę mało.Mój transfer ściągania na edge wynosi od 20kB/s do 25kB/s w zależności z jakiej strony i co ściągam.Pomyśl dwa razy zanim się zdecydujesz na blueconnecta.Ja mieszkam na wsi dla mnie to była ostateczność.
rekin
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ostateczność ale mogłeś zdecydować się na Plusa.rekin27 pisze:Ja mieszkam na wsi dla mnie to była ostateczność.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Przeciez jak na EDGE to duzo - chyba ze chodzi o bity na sekunde...rekin27 pisze:od 20kB/s do 25kB/s

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- wojteks
- *** Administrator ***
To właśnie jest tyle ile powinno być (w kilo Bajtach)yagi pisze:Przeciez jak na EDGE to duzo
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
To jest w kilo Bajtach. Z tego co pamiętam to Plus oferował mi gprs w mojej miejscowości.
rekin
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
No to predkosci bardzo dobre... Ja bym nie smial narzekac

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Stały użytkownik forum
Być może dlatego że nadajnik znajduje sie w odległości 2km od mojego domu,widzę go z mojej posesji i nie jest zbyt obciążony.
rekin
-
- Początkujący użytkownik forum
witam ja mam zamiar wziąść sobie bc ale nie wiem czy warto ja mieszkam na wsi taka sieć jest dla mnie ostatecznym wyjsciem. a imiałem juz radiówke ale był zasieg ok 15 % wiec nici co mam zrobic czy mam jakies jeszcze szanse na neta
dimon
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Kolego zacznij od tego tematu: Chcę mieć internet bezprzewodowy .djdimon1 pisze:witam ja mam zamiar wziąść sobie bc ale nie wiem czy warto ja mieszkam na ws