Proszę o pomoc jak odnaleź nową sieć w AP-WAPR141
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Proszę o pomoc jak odnaleź nową sieć w AP-WAPR141
Witam na początku pozdrawiam wszystkich ,po przeczytaniu FAQ niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytania. Posiadam Internet drogą radiową który w domu mam rozdzielony AP wapr-141 I WLAN 11GMINI ROUTER . Wszystko chodzi bardzo ładnie po skonfigurowaniu i ustawieniu przez mojego dostawce Internetu. Chciałem trochę pozmieniać , dokładnie chodzi mi o to Że w mojej okolicy jest dodatkowo drugi Internet gdzie można za darmo skorzystać. Proszę więc was o podpowiedź gdzie wejść w ustawienia w AP bym mógł odnaleźć inne sieci dodam że po wpisaniu w przeglądarkę adresu http://192.168.1.1/ bezproblemowo po podaniu hasła mogę wejść w ustawienia AP .Ale nigdzie tu nie widzę ani innych sieci ani siły sygnały bardzo bym prosił was o podpowiedź gdzie szukać ,bym mógł przeskanować i odnaleźć dodatkowe sieci z mej okolicy .Wcześniej, gdy nie miałem aces poita bezproblemowo za pomocą karty sieciowej mogłem zmieniać teraz nie widzę żadnych sieci poza moją, dlatego proszę was jak odnaleźć nową sieć w APi siłę sygnału, w której zakładce szukać
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Proszę o pomoc jak odnaleź nową sieć w AP-WAPR141
Ten AP
dzieli internet w domu radiowo czy jest podłączony do anteny zewnętrznej a w domu dzieli kablowo?jjjanek1 pisze:AP wapr-141 I WLAN 11GMINI ROUTER
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Do mojego AP wkręcony jest kabel od anteny z dachu(od dostawcy internetu) następnie od AP jdzie kabel (sieciowy około 50cm) do routera, a router rozsyła sygnał po domu wifi mam komputer stacionarny z sieciówką oraz laptopa wszystko odbywa się bezprzewodowo
- wojteks
- *** Administrator ***
Żeby wyszukać inne sieci musisz sie zalogować do AP a nie do routera bo to co się logujesz pod wspomniany w pierwszym poście adres to router.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
wojteks wielkie dziękuje za pomoc tak się spodziewałem że robie coś źle. A jak powinienem wejść do AP ? czy komputer musi być podłączony za pomocą kabla bezpośrednio do Ap(AP mam wejscie antenowe oraz jedno wejscie na kabel sieciowy którym podłączony jest router) i wtedy powinienem wpisać adres i przedewszystkim co powinienem wpisać w przeglądarkę dzięki za każdą pomoc
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak ale musisz znać jego IP, maskę, user i hasło. Istnieje możliwość że podłączysz się przez router ale to zależy od konfiguracji APjjjanek1 pisze:czy komputer musi być podłączony za pomocą kabla bezpośrednio do Ap
Nie pomagam na PW!