Co polecacie jako dostep bezprzewodowy.
Moderator: Moderatorzy
Co polecacie jako dostep bezprzewodowy.
Witam.
Moze nieco przewrotnie, ale ktora z obecnie oferowanych uslug jest wzglednie niezawodna.
Jestem w stanie podpisac umowe na 24 m-ce i placic powiedzmy mniej niz 100zl/m-c.
Oczekiwalbym moze nie super predkosci ale stabilnosci. Nie gram w zadne gry sieciowe, net sluzy mi glownie do www, usnetu i czasem sieci p2p.
Zastanawialem sie mocno nad oferta sieci Orange ale z tego co czytam na forum sporo z Was chwali iplusa.
Moze nieco przewrotnie, ale ktora z obecnie oferowanych uslug jest wzglednie niezawodna.
Jestem w stanie podpisac umowe na 24 m-ce i placic powiedzmy mniej niz 100zl/m-c.
Oczekiwalbym moze nie super predkosci ale stabilnosci. Nie gram w zadne gry sieciowe, net sluzy mi glownie do www, usnetu i czasem sieci p2p.
Zastanawialem sie mocno nad oferta sieci Orange ale z tego co czytam na forum sporo z Was chwali iplusa.
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Co polecacie jako dostep bezprzewodowy.
Na razie na topie jest heyah
ale nie wiadomo jak długo.
Ja wybrałem iPlusa, ale w twoim przypadku trzeba sprawdzić jak jest z zasięgiem.

Ja wybrałem iPlusa, ale w twoim przypadku trzeba sprawdzić jak jest z zasięgiem.
iPlus+E61i=FUN
- MaciekAdv
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja tez wybrałem iPlusa, według mnie to najlepsza oferta(w moim przypadku).
Na poczatku sprawdz w jakiej sieci masz zasieg EDGA, a moze UMTS chociaz watpie bo jak bys był w zasiegu UMTS to Neostradke tez bys mogł założyc.
iPlus nie obcina transferów(chociaz w umowie to sobie zastrzega jak kazda inna siec) ale nie robi tego.Ja płace abonament 60zł na miesiac (za modem USB Comander EDGE dałęm 550zł!!!
)
Ale mozesz kupic chyba sama aktywacje bez modemu i np. kupic sobie jakis tel z EDGE np.nokia 6020,6021 cena tego tela około 350-400zeta.
Popytaj w salonach o ofert, porownaj ceny abonamentow i modemow.
Ja mam zasieg EDGA tylko w Plusie wiec wybor był oczywsity dla mnie.
Pozdrawiam
Na poczatku sprawdz w jakiej sieci masz zasieg EDGA, a moze UMTS chociaz watpie bo jak bys był w zasiegu UMTS to Neostradke tez bys mogł założyc.
iPlus nie obcina transferów(chociaz w umowie to sobie zastrzega jak kazda inna siec) ale nie robi tego.Ja płace abonament 60zł na miesiac (za modem USB Comander EDGE dałęm 550zł!!!

Ale mozesz kupic chyba sama aktywacje bez modemu i np. kupic sobie jakis tel z EDGE np.nokia 6020,6021 cena tego tela około 350-400zeta.
Popytaj w salonach o ofert, porownaj ceny abonamentow i modemow.
Ja mam zasieg EDGA tylko w Plusie wiec wybor był oczywsity dla mnie.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Kom. Nokia 6021
-
- Stały użytkownik forum
na chwile obecną to oczywiście heyah jest bezkonkurencyjna o ile masz zasięg, ale to może się szybko skończyć
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Zasięg Heyah jest identyczny (przynajmniej teoretycznie) z zasięgiem ERY, czyli GPRS = normalny zasięg ERA EDGE tam gdzie EDGE Ery.fuhmen pisze:na chwile obecną to oczywiście heyah jest bezkonkurencyjna o ile masz zasięg,
Śmiać mi sie ciągle z tego chce jak się ERA odcina od Heyaha a to ta sama firma - Polska Telefonia Cyfrowa

A wracając do głównego pytania.
Z tego co widzę i słysze, to pomijając Heyaha (ciekawe kiedy to utną) do zwykłego przeglądania stron i korzystania bez przesadyznu z neta to najlepsza jest simDATA.
Do zastosowań bardziej komercyjnych to osobiście polecam Blue Connect (Każda sroka swój ogon chwali

Ale tu uwaga - Era również zaczęła egzekfować przekroczenia tranferu i to do 8 kilobitów (właśnie tego - przyznam po raz kolejny, że zasłużenie - doświadczyłem)
Wybór należy do Ciebie

"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

Dzieki za wszystkie cenne podpowiedzi.
Przejde sie dzis po salonach i juz chociaz wiem o co dokladnie wypytac i czego sie wystrzec
BTW: Ciekawe dlaczego modemy sa tak drogie w porownaniu do abonamentu
Dla przykladu tel. kom. sa znacznie znacznie tansze (ot promocje za zlotowke).
Przejde sie dzis po salonach i juz chociaz wiem o co dokladnie wypytac i czego sie wystrzec

BTW: Ciekawe dlaczego modemy sa tak drogie w porownaniu do abonamentu
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak, tylko że telefon musi być ciągle ładowany. Modemy są zasilane przez komputer i w internecie bezprzewodowym odpada jeden kabelMaciekAdv pisze: Ale mozesz kupic chyba sama aktywacje bez modemu i np. kupic sobie jakis tel z EDGE np.nokia 6020,6021 cena tego tela około 350-400zeta.