Mio P560 + internet przez bluetooth z telefonu [rozłącza]
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Mio P560 + internet przez bluetooth z telefonu [rozłącza]
Na wstępie zaznaczam, że nie chodzi mi o sparowywanie bo to już mam za sobą i internet chodzi, jednak rozłącza się dokładnie po 10 minutach. Nie ma znaczenia jakiego telefonu użyję - były już SE K750i, K800i teraz Nokia N73 i wciąż to samo... Wi-Fi lata non-stop, a bluetooth [SimData] pada po 10min. Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną, to będę mega wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Mio P560 + internet przez bluetooth z telefonu [rozłącza]
Jaki masz ten BT. Wbudowany w lapka,kluczyk USB. Na Allegro można kupić które mają ograniczony przesył danych do 5MB tzw bez licencji. Może tak samo jest i u ciebie.
-
Mio P560 to palmtop z wbudowanym bluetooth
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy próbowałeś inny prepaid (wp-mobi, orange)??Focal pisze:a bluetooth [SimData] pada po 10min
Nie pomagam na PW!
-
Nie, ponieważ ludzie, którzy pracują w moim środowisku używają najczęściej takiej konfiguracji i nie narzekają... z moich obserwacji wynika, że może to być wina BT, ponieważ ikonki na palmtopie i telefonach wskazują brak łączności między urządzeniami - czyli wychodzi na to, że może być jeszcze jedno zabezpieczenie BT, które rozłącza je po 10min [tylko po co?!], przeryłem wszystkie ustawienia "palma" i telefonów łączności BT i niczego takie nie widzęwojteks pisze:Czy próbowałeś inny prepaid (wp-mobi, orange)??Focal pisze:a bluetooth [SimData] pada po 10min

- wojteks
- *** Administrator ***
Tu już ktoś pisał o zabezpieczeniach Bluetooth na 5MB czy 10 minut, to dzieje się zbyt regularnie żeby zwalić winę na telefon czy kartę (dostawcę). Problem musi być w pamtopie/module/sofcie do obsługi bluetooth
Nie pomagam na PW!
- Jaco
Czy możesz wymieniać dane z tego palmatopa między kompem przez BT. Czy wówczas również pada to połączenie.
-
- Jaco
To jeśli to zbytnio budżetu nie zrujnuje proponuję kupić nowy BT tyle że na USB bo z tym co masz w lapku jest coś nie tak. Chyba że jak już sam pisałeś ma jakieś ograniczenie włączone i nie można tego znaleźć.
-
BT w komputerze jest ok, wychodzi na to, że to Palmtop szwankuje... wysyłam go do serwisu.
- Jaco
Napisz jak rozwiązany został problem. 

-
Z racji tego iz jest to moj pierwszy post na forum bez kabli witam wszystkich bardzo serdecznie:)
Nie chce tworzyc nowego tematu daltego podpinam sie tu. Otoz mam takiego samego palma i tel SE w880 no i neistety nie moge zmusisc ich do wspolpracy. Niby wszytko robie jak trzeba ale w momencie gdy GPRS zaczyna na tel smigac wywala blad na tel. Prawde mowiac nawet nie znam jego dokladnej tresci bo szybko znika i nie jestem w stanie doczytac. Myslalem ze moze jakies uslugi mam nie wlaczone u operatora (era) ale bez problemu moge podlaczyc Tel do PC jako modem i korzystac przez niego z neta.
Zaznaczam ze przegladnelem forum i nie znlazlem satysfakcjinujacej odp
Pozdrawiam
Nie chce tworzyc nowego tematu daltego podpinam sie tu. Otoz mam takiego samego palma i tel SE w880 no i neistety nie moge zmusisc ich do wspolpracy. Niby wszytko robie jak trzeba ale w momencie gdy GPRS zaczyna na tel smigac wywala blad na tel. Prawde mowiac nawet nie znam jego dokladnej tresci bo szybko znika i nie jestem w stanie doczytac. Myslalem ze moze jakies uslugi mam nie wlaczone u operatora (era) ale bez problemu moge podlaczyc Tel do PC jako modem i korzystac przez niego z neta.
Zaznaczam ze przegladnelem forum i nie znlazlem satysfakcjinujacej odp
Pozdrawiam
- Jaco
Mamy tu specjalny do tego kącik Witaj na forum, przywitaj się i Tytsc pisze:Z racji tego iz jest to moj pierwszy post na forum bez kabli witam wszystkich bardzo serdecznie:)
[ Dodano: 2008-04-26, 17:04 ]
Może jest jakiś błąd w konfiguracji? Zobacz instrukcję w tym PDF: http://www.mio.com.pl/fr/_p560/P560_Ins ... bslugi.pdf