na ile starcza 1GB?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
na ile starcza 1GB?
pytanie pozornie zbyt ogolne wiec wyjasniam:
obecnie pracuje na necie z kablowki, gdzie nie ma limitu danych...
niestety nie wiem ile danych pobieram/wysylam miesiecznie,
wyjasnie ze pracuje na necie ok 9h/dzien - przegladajac tylko www oraz wysylajac ok 100 maili dziennie (krotkie tekstowe).
od maja bede zmuszony przejsc na net by orange lub iplus (zalezy ktory bedzie szybciej mi chodzil - scisle centrum poznania wiec licze na hsdpa)
zarowno iplus jak i orange maja limit 1gb przy tanszym abonamencie i zastanawiam sie czy to starczy...
nie chcialbym miec niemilej niespodzianki wiec wolalbym przewidziec (ile mniej wiecej zuzyje)...
moze ktos mi pomoc oszacowac?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2008-04-12, 13:17 ]
Czy widzisz ten napis:
Forum popiera akcję: "Pisz poprawnie po polsku" - czyli m.in. zaczynanie zdań wielką literą i sprawdzanie błędów przed wysłaniem wiadomości.
obecnie pracuje na necie z kablowki, gdzie nie ma limitu danych...
niestety nie wiem ile danych pobieram/wysylam miesiecznie,
wyjasnie ze pracuje na necie ok 9h/dzien - przegladajac tylko www oraz wysylajac ok 100 maili dziennie (krotkie tekstowe).
od maja bede zmuszony przejsc na net by orange lub iplus (zalezy ktory bedzie szybciej mi chodzil - scisle centrum poznania wiec licze na hsdpa)
zarowno iplus jak i orange maja limit 1gb przy tanszym abonamencie i zastanawiam sie czy to starczy...
nie chcialbym miec niemilej niespodzianki wiec wolalbym przewidziec (ile mniej wiecej zuzyje)...
moze ktos mi pomoc oszacowac?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2008-04-12, 13:17 ]
Czy widzisz ten napis:
Forum popiera akcję: "Pisz poprawnie po polsku" - czyli m.in. zaczynanie zdań wielką literą i sprawdzanie błędów przed wysłaniem wiadomości.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: na ile starcza 1GB?
Tu masz kilka programów które ci pomogą Pomiar danych.Yannkes pisze:nie chcialbym miec niemilej niespodzianki wiec wolalbym przewidziec (ile mniej wiecej zuzyje)...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ten program Ci pomoże: NetMeterYannkes pisze: moze ktos mi pomoc oszacowac?
Krzysztof
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja tyko dodam, że internet dalej będzie działał, ale jak krew z nosa. Jakieś 3-7KB/s.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki, program zainstalowałem - od poniedziałku będę testował.
Prędkość po przekorczeniu limitu mnie nie interesuje bo nie będę mógł pracować, dlatego nie mogę dopuścić do takiej sytuacji...
Prędkość po przekorczeniu limitu mnie nie interesuje bo nie będę mógł pracować, dlatego nie mogę dopuścić do takiej sytuacji...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To droższy abonament.Yannkes pisze:Prędkość po przekorczeniu limitu mnie nie interesuje bo nie będę mógł pracować, dlatego nie mogę dopuścić do takiej sytuacji...

Możesz zawsze kupić modem na wolnym rynku i kupić blueconnect na 1 rok za około 70zł miesięcznie z limitem 5GB.
W iPlusie masz za to opcję dokupienia transferu w każdej opcji.