ACCELERATE-PRZYSPIESZA TRANSFER

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

ACCELERATE-PRZYSPIESZA TRANSFER

Post autor: Demon »

Dzisiaj na forum przeszytałem o tym programie i postanowilem go sprawdzic.Ku mojemu zdziwieniu on naprawde swietnie spelnia swoje zadanie i szybkosc transferu i otwierania stron wzrosla mi o prawie 60%.
Polecam go wszystkim.Jestw w wersji triall ale ponoc mozna go ponownie zainstalowac i chodzi ponownie.
Zaznaczam ze korzystam z ed77 z usługi edge.
link:
http://www.pcworld.pl/ftp/pobierz/pc/647.html

Zaznaczam ze instalacja jest banalnie prosta bez zbednych ustawien.Praktycznie mozna ustawic automatic.
Po instalacji zalecany jest restart kompa.
Klikamy na BASIC FTP -Pobierz z prawej strony na szaro(darmowe ściaganie)
Powodzenia:))
Ciekawe jakie beda wasza wrazenia!!!

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Demon

Re: ACCELERATE-PRZYSPIESZA TRANSFER

Oj moja predkośc na ed77 w orangutanie bez anteny zewnetrznej utrzymuje sie na poziomie 158kb/s i jest super.
Wszystko szybko sie otwiera a pliki sciagaja sie z prędkoscią od 16 do 20 KB/s

Niezle co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
dormario
Stały użytkownik forum

Post autor: dormario »

Dodam więcej , ma niektórych testa prędkości wyniki jakie osiągam po instalacji tego programu są zniewalające. Wydaje mi się że testery szaleją. :D
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Ja go już używam od 2 miesiecy ale mam GPRS. No a, w GPRS przyspiesza, tylko już nie powalająco :? .

Mam takie pytanie ustawialiście MTU ręcznie, czy pozwoliliście programowi na autokonfigurację :?:
Latka lecą...
markom

ustawienia

Post autor: markom »

sardo nunspa-mam pytanko,jaką opcję w tym programiku zaznaczyłeś na modem GPRS dialup modem czy DSL?
Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam :)
Gość

Post autor: Gość »

Robiłem pare pomiarów za kazdym razem gorzej na 2k3 od7-10kb/s moze dlatego ze uzywam nokia pc suite
Awatar użytkownika
dreamoftheviper
Stały użytkownik forum

Post autor: dreamoftheviper »

Ciekawe <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> przetesuje Ciekawe jak sie zachowa z kabelkiem USB i nokia 6230 w EDGE
dreamoftheviper ©2006
wms32
Użytkownik forum

Post autor: wms32 »

U mnie jakoś to nie działa,wręcz jest jeszcze gorzej.Robiłem kilkanaście testów i nic( przy różnych ustawieniach)Używam noki 6630 i BT oraz kabla i nie ma różnicy ani na BT ani na kablu.Cały czas mam EDGE z transferem około 100-130 kb/s
Awatar użytkownika
dormario
Stały użytkownik forum

wms32 pisze:U mnie jakoś to nie działa,wręcz jest jeszcze gorzej.Robiłem kilkanaście testów i nic( przy różnych ustawieniach)Używam noki 6630 i BT oraz kabla i nie ma różnicy ani na BT ani na kablu.Cały czas mam EDGE z transferem około 100-130 kb/s
A którą opcję wybrałeś konfigurując program.
Ja przy EDGE wybrałem opcję ( cabel modem) i szczerze mówiąc mam transfer lepszy o średnio 60 %. 8)
Awatar użytkownika
MaciekAdv
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: MaciekAdv »

Ma iPlusa z EDGE, i tez wybrałem opcje kabel modem.
Nio i zeczywiscie stronki jak by sie cos szybciej ładowały, mile mnie zaskoczył ten prx bo wiekszosc tych programow do przyspieszania połaczen to schit! A tu naprawde cos szybciej, przynajmniej mi ładuje te stronki.
Mam modemik USB Comander EDGE.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Gość

Ja na noki 6020 i kablem mam maxa 170kb/s,a z programikiem 150kb/s.za kazdym razaem gorzej,ale jak ktos ma kiebski zasięg lub transfer z jakiegoś powodu to moze pomaga
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

Z ciekawości ściągnąłem właśnie ten programik.
Zainstalowałem go na Wine ("emulator" Windowsa w Linuksie) i musze przyznać, że działa i to nawet całkie, całkiem...
Tranfer trochę się podniósł. U mnie wprawdzie niewiele, ale dlatego, że i tak net mi chodzi dosyc szybko (rzut beretem do BTS-a)
Trochę problemów jedynie było w konfiguracji, ale poszedł.
Polecam go więc również dla użytkowników Linuksa.
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" :(
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić ;)
Czarek88lol
Stały użytkownik forum

Post autor: Czarek88lol »

hm:D no jakby szybciej:D ale dopiero z godzine uzywam tego programiku:D sie zoabczy:D <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest ok;) pozdrawiam;D
siubul87
Stały użytkownik forum

Post autor: siubul87 »

u mnie tez troche szybciej chodzi, program ogolnie wporzadku, chociaz pełna wersja onspeeda by sie przydała bo jak na razie onspeed-a zaden program nie przebił
SPV C500 + SIMDATA
Awatar użytkownika
dormario
Stały użytkownik forum

siubul87 pisze:u mnie tez troche szybciej chodzi, program ogolnie wporzadku, chociaz pełna wersja onspeeda by sie przydała bo jak na razie onspeed-a zaden program nie przebił
Onspeeda nic nie przebije bo to jest soft do kompresji danych. Działa on w skrócie tak że przeglądając strony za pomocą tego programu łączysz się serwerem onspeeda który odbiera orginalne strony u siebie a potem skompresowane przesyła do ciebie 8) . I żeby jego używać trzeba płacić, wtedy masz dostęp do ich serwera. :wink:
siubul87
Stały użytkownik forum

Post autor: siubul87 »

dormario pisze: Onspeeda nic nie przebije bo to jest soft do kompresji danych. Działa on w skrócie tak że przeglądając strony za pomocą tego programu łączysz się serwerem onspeeda który odbiera orginalne strony u siebie a potem skompresowane przesyła do ciebie 8) . I żeby jego używać trzeba płacić, wtedy masz dostęp do ich serwera. :wink:
wiem ze to jest soft do kompresji danych:) ale naprawde program działał u mnie rewelacyjnie, stronki takze szybciej sie wczytywały a do tego mniej danych pobierało. Jak by ktos mial fuul wersje albo ktos wie jak zrobic zeby nie trzeba płacić to napiszczie:)
SPV C500 + SIMDATA
ajask

Post autor: ajask »

Hmm... testowalem tego acceleratora w wersji 4.0 na rozne sposoby i... nic. Malo tego wszystko zwolnilo. Testy predkosci pokazuja wieksza szybkosc i wyzszy transfer ale w praktyce stronki otwieraja sie duuuuzo wolniej. Nie powiem juz o "nie mozna wyswietlic strony".
Uzywam GC89.
Za chwile usune ten program i zobacze jak szybko beda sie otwierac strony. Napisze.
Pozdr.
Awatar użytkownika
Demon

Od 2 godzin na ed 77 w oranie mam transfer 169kb/s i to niesamowite stronki otwieraja sie jak w ksiazce na raz dwa trzy i wszystko zaladowane.Gdy tylko go wylacze to sami wiecie jak to wyglada szkoda pisac ale dzieki temu programikowi jest rewelwcyjnie.
Chyba jestem fanem Acceleratora i gdzies ktos pisal ze po okresie 15 dni nalezy odinstalowac ten program usunac zbedne wpisy w rejestrze ponownie zainstalowac i chodzi od nowa-ciekawe to sie okaze za 14 dni.

Pozdrawiam:))

W ustawieniach probujcie pierwsze dwa ja mam drugi i to smiga!
Awatar użytkownika
wikara

wikara1

Post autor: wikara »

szału niema !!!pozdro!!!
majkel
Użytkownik forum

Post autor: majkel »

witam,
u mnie jakiegos oszolamiajacego przyspieszenia nie ma... moze male , ale ciezko stwierdzic. poprobuje jeszcze przez te 14 dni, moze cos zaobserwuje ;)

pozdr

___
ed77, edge w orange
slawoj95
Początkujący użytkownik forum

Post autor: slawoj95 »

witam
zainstalowałem 15 min temu , a jestem po blokadzie 1G
ale widać różnice przynajmiej strony otwieroją się dużo szybciej

wielkie pozdro dla DEMONA[/i][/b]
Awatar użytkownika
wikara

wikara1

Post autor: wikara »

siemka!!

jak testowałem na hey ten programik to aż takich kożyści niebyło,jak włożyłem karte oranż to już było co odczuć 50%szybciej,zobaczymy jak długo będzie się spisywał.

DEMON!!!
zobacz ten programik on też przyspiesza,myśle że też godny polecenia...
to jest jego pełna nazwa!
Download Accelerator Plus 8.0.4.4 pl

http://www.zoom.idg.pl/ftp/pobierz/pc/10104.html

/////////////////////pozdro dla zioma DEMONA//////////////////////////////
Awatar użytkownika
Demon

Panowie.

Olejmy juz ta łapę po zainstalowaniu tego programu mam teraz prawie non-stop na ed77 w oranie 151kbps a pingi 3211ms tak wydaje sie niemozliwe a jednak zycze wam osiagniecia takich samych wynikow albo i lepszych.
Jak bedziecie mieli cos dodtkowego dajcie tu znac z pewnoscia duze grono uzytkownikow nieomieszka tego wyprobowac.

Specjalne pozdro dla Czarka i Wikara1 super typki w dobrym znaczeniu!!!

ps
Szkoda tylko ze byla tak slaba reakcja ze strony admina na heyah widocznie nie obchodzil go los ludzi ktorych nie stac na platny internet a mogliby sie cieszyc do woli sami wiecie jakie sa ciezkie czasy a w ludzkiej naturze w sercu jest to ze nalezy pomagac innym co ich na to nie stac ze wzgledow finansowych.
Operatorzy i tak maja full pegi nawet na tak znikome straty miech ci co maja jej duzo pokrywaja za nich.
haslo "Serce za Serce "

Pozdrawiam:)))
Awatar użytkownika
dormario
Stały użytkownik forum

Re: wikara1

wikara1 pisze:siemka!!

jak testowałem na hey ten programik to aż takich kożyści niebyło,jak włożyłem karte oranż to już było co odczuć 50%szybciej,zobaczymy jak długo będzie się spisywał.

DEMON!!!
zobacz ten programik on też przyspiesza,myśle że też godny polecenia...
to jest jego pełna nazwa!
Download Accelerator Plus 8.0.4.4 pl

http://www.zoom.idg.pl/ftp/pobierz/pc/10104.html

/////////////////////pozdro dla zioma DEMONA//////////////////////////////
No przyspiesza ale tylko ściąganie plików a nie wczytywanie stron.
A tak na marginesie to moim zdaniem najlepszym programem do pobierania plików jest Leechget 2005. Przeważnie za jego pomocą uzyskuję prędkość 30 kB/s a maxymalny trasfer jaki wydusił to 83 kB/s.

Aż miło było patrzeć.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

Demon pisze:a pingi 3211ms tak wydaje sie niemozliwe a jednak zycze wam osiagniecia takich samych wynikow albo i lepszych.
3211 milisekund potrzebne do przesłania pakietu do innego serwera?
To którędy leci sygnał?

Może sie i mylę (bo informatyk ze mnie jak z koziej...itp. ) ale zawsze mi sie wydawała, że czym mniejszy czas przesyłu pakietów tym lepiej.
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

Im mniejszy ping ,tym szybsza reakcja (ważne w grach online),ale nie ma nic wspólnego z transferami. :lol:
Gość

Ja żadnej różnicy nie widze.Nie wiem czy u mnie <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> działa bo jest piorun na trialu i jak na niego klikam 2 razy to pojawia się to samo okienko co na początku.
Awatar użytkownika
tracer.on
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: tracer.on »

U mnie poprawiło to transfer miałem 120-130 kb/s i przy ściąganiu plików 12-13kB/s teraz 19-20kB/s
Dobry programik polecam.

Modem comander+ATK20 bts ok. 15km

Teraz jestem zadowolony z iPlusa tylko żeby nie zaczeli robić ograniczeń, jutro nowy okres rozliczeniowy i zassałem 6,6 GB
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Im mniejszy ping ,tym szybsza reakcja (ważne w grach online),ale nie ma nic wspólnego z transferami.
kemott1! A włąśnie, że nie!.
Prosty przykład: Sciągam plik o wilkości 100kB. Zakładam, że "gra wtępna :wink: " pomiedzy modemem a serwerem już sie odbyła. Serwer dzieli plik na 1000 pakietów. Modem żąda transmisji pierwszego pakietu. Serwer wysyła pierwszy pakiet. Teraz są 3 możliwości: 1 modem otrzymuje poprawny pakiet i żada dalszej transmisji, 2 otrzymuje przekłamany pakiet i żada retransmisji, 3 nie otrzymuje pakietu i żada retransmisji. No i tak do zakończenia sciągania.
Zakładając łącze dobrej jakości czyli stratę 10%pakietów modem musi 1100 razy wysłać zapytanie, teraz pomnóż 1100 x 2500ms( to jest mój sredni PING dla MTU 1422bajtów) i pomnóż 1100 x 65ms (neostrada) i już masz odpowiedź.

Z tego co czytam w tym temacie to GPRSowym dziadygom :lol:, ze mną na czele, program Accelerate niewiele pomaga z powodu tego cholernego PINGu. Ja zmieniam jedynie MTU i RWIN do tego nie trzeba Accelerate.

jakby ktoś wiedział jak upgrade'ować PING to chętnie posłucham :wink: :wink: :wink:
Latka lecą...
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

Nie zgodze się ,do końca ;), kozystałeś kiedyś z internetu satelitarnego z połączeniem zwrotnym na gprs? miałem o dziwo 80kB/s i modem radził sobie wysmienicie z wysyłaniem i odbieraniem pakietów potwiedzających :wink: ustawiłem wielkosc pakietu 525 i zobacz wyniki.

ping www.wp.pl -l 525 -t

Statystyka badania ping dla 212.77.100.101:
Pakiety: Wys�ane = 100, Odebrane = 100, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas b��dzenia pakiet�w w millisekundach:
Minimum = 1035 ms, Maksimum = 2282 ms, Czas �redni = 1214 ms

nie mam żadnych strat, czyli mam bardzo dobre łącze

:P
Ostatnio zmieniony 2006-03-17, 23:16 przez kemott1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany