cześć
mam problem, mam laptopa acer i bezprzewodowy internet, który nie działa, poniżej sytuację następująco opisałam w mailu do BOK-Orange:
------------------------------------------------------------------
Witam,
W zeszłym tygodniu 7.04.2008r. podpisałam z Państwem umowę na 2 lata na usługę internetową Business Everywhere, od tamtego dnia czekałam aż aktywują Państwo tę usługę gdyż po zainstalowaniu oprogramowania i modemu internet nie uzyskiwał połączenia wyświetlając informację: Uzyskano żądanie połączenia internetowego. Po 7 dniach czekania udałam się do biura obsługi klienta w którym poinformowano mnie że wszystko działa tzn. oprogramowanie i modem i że to jest wina mojego systemu. Zalecono mi sformatowanie dysku C. Po sformatowaniu zainstalowałam tylko oprogramowanie Business Everywhere i modem, po czym internet nie działał dalej. Po czym zadzwoniłam na Państwa infolinię gdzie powiedziano mi to samo, że jest to wina mojego systemu. Jak wiadomo sformatowanie systemu usuwa wszystkie zainstalowane wcześniej oprogramowania i pliki, mniemam że jest to po prostu Państwa wymówka. Do Państwa serwisu technicznego: *800 po prostu nie można się dodzwonić.
Informuję Państwa że obecnie zamierzam skonsultować się z informatykiem i że mieszkam w Warszawie a tutaj ponoć największy macie zasięg.
Jeżeli to jednak nie będzie wina mojego systemu ( który jest całkowicie oryginalny i mam na to dowody!!! ) zamierzam uzyskać zaświadczenie od informatyka lub serwisu informatycznego, że wszystko z moim komputerem i systemem jest w porządku. Następnie zamierzam skierować sprawę na ściezkę sądową, gdyż nie będę płaciła kłamcom i złodziejom za usługę która nie istnieje. A także nie zapłacę Państwu kary: 1000 zł za zerwanie umowy, gdyż to Państwo nie dotrzymaliby w takiej sytuacji jej warunków.
z poważaniem
A. M.
------------------------------------------------------------------
minęło 100 minut, jeszcze nie odpisali, pewnie maja ważniejsze zajęcia niż tam jakiś klient!
czy ktoś korzysta z tego "INTERNETU" oprócz mnie i ma podobne doświadczenia?