Dl 524 problem z graniem po sieci

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
snake1984
Początkujący użytkownik forum

Dl 524 problem z graniem po sieci

Post autor: snake1984 »

Witam nie znalazlem nigdzie nic na ten temat wiec pytam jak moge wylaczyc firewalla lub zrobic cos aby dalo sie grac po sieci bo w kazdej grze jak wlaczam zeby grac to wyskakuje ze nie da rady a wszystkie inne firewalle sa wylaczane. Z gory dzieki za pomoc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Dl 524 problem z graniem po sieci

Post autor: wojteks »

W ustawieniach routera przekieruj porty ponieważ jesteś za NAT (wirtual serwers). Pozostaje problem czy Twój dostawca Ci przekieruje porty albo czy masz zewnętrzne IP.
Nie pomagam na PW!
snake1984
Początkujący użytkownik forum

Post autor: snake1984 »

Mam zewnetrzne IP i tak dalej ale nie wiem co mam tam kliknac w tych ustawieniach ewentualnie zainstalowac cos zeby to hulalo.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

snake1984 pisze:[...]bo w kazdej grze jak wlaczam zeby grac to wyskakuje ze nie da rady [...]
Można szczegóły? Bo niekoniecznie to wina routera. Sam fakt zbyt dużego pingu może być powdem braku możliwości podłączenia się do serwera gry. Jeśli chodzi o firewall - jest taka stronka z wirtualnym oprogramowaniem. Daję linka konkretnie do ustawień firewalla - można go bez problemu wyłączyć lub dodać serwer gier.
Link: K L I K
ODPOWIEDZ