Zakupiłem ostatnio telefon Nokie 6120 classic .Tak się składa że interesuje mnie opcja sprzedawana przez siec tjhreee pod nazwą Add-Onn.Wykupiłem dostęp do internetu i nie mogę
się połączyć.Nie wiem jak ustawić ręcznie te ustawienia w Nokia PC Suite-Nie było problemu z SE W610i( T-Mobile Web and walk).Probuję łączyć się automatycznie z internetem ale nie potrafi się połączyć.
Prosiłbym o wskazówki jak się połączyć z netem w sieci three ( wykupiona opcja Add-one)
P.S.
Znalazłem ustawienia (chyba ręczne do tej sieci) ale nie wiem co i w jakich miejscach wpisywać.
Three Settings
thanks to nazoil
Connection Name: 3
Data Bearer: Packet Data
Access Point Name: 3ireland.ie
User name: -
Prompt Password: No
Password: -
Authentication: Normal
Homepage: http://mobile.3ireland.ie/hb/HutchKey
Network Type: IPv4
Phone IP address: Automatic
DNS address: Automatic
Proxy server address: None
Proxy port number: 0
Connection Name: 3MMS
Data Bearer: Packet Data
Access Point Name: 3ireland.ie
User name: -
Prompt Password: No
Password: -
Authentication: Normal
Homepage: http://mms.um.3ireland.ie:10021/mmsc
Network Type: IPv4
Phone IP address: Automatic
DNS address: Automatic
Proxy server address: mms.3ireland.ie
Proxy port number: 8799
My 3 can be located and bookmarked from homepage
dzięki za jakakolwiek pomoc.
Nokia podłączona działa jak powinno -to są złe ustawienia ale znalazłem nowe tylko jest kolejny problem-dlaczego jak ściągam plik to po jakimś czasie 13-16 minut net nie chodzi???PC suite pokazuje ze jest podłączony i ok ale połączenie sieciowe nie wykazuje żadnej aktywności (wysyłane).A jeżeli probuje połączyć sie z netem w telefonie to wyświetla sie komunikat ze nawiązane jest już połączenia.
I dlaczego korzystając z telefonu Nokia6120 classic -transfer ściąganych plików waha sie w granicach 15-22KB na sek.(3.5G- i taka wolna prędkość-zasięg jest b.dobry sprawdzalem na mapkach u operatora)
Jak podłączyć Nokie6120classic do sieci three(uk)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak podłączyć Nokie6120classic do sieci three(uk)
ten typ tak ma - ten telefon nie nadaje się do użytku jako modem...przez Bluetooth rozłączają (zawieszają połączenie) praktycznie wszystkie 6120,czasami rozłączą też przez kabel.Skojarzony pisze:dlaczego jak ściągam plik to po jakimś czasie 13-16 minut net nie chodzi???