Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Podłączałam sobie komórke Sony ericsson K510i do komputeraz przez kabel USB . Później usunęłam bezpiecznie sprzęt i na komórce zaczeło mi migac ciagle biale i czarne tło. CO sie stało ? Wydaje mi sie,ze usuneło sie oprogramowanie ale ja sie tam nie znam Dałam komorke do naprawy i wszystko wrocilo do normy ale gdy znowu podlaczylam do USB zaczelo sie dziac tak samo . Co zrobic zeby normalnie dzialala ?? xD Prosze pomóżcie !!! Będe b. wdzieczna
Oddaj go znów do naprawy i niech na miejscu sprawdzą. Jeśli nadal tak będzie to wymień telefon. Może także się okazać że coś masz z portami USB. Czy inne urządzenia pracują prawidłowo. Dobrze by było sprawdzić z innym fonem.
Zostaje wgranie nowego softu. Mysle ze EROM sie nie uszkodzil i jak podepniesz fon trzymajac przycisk "C" to pokaze sie, ze znaleziono nowe urzadzenie... Jesli tak to jestes w domu...
Jeżeli telefon jest na gwarancji dajesz go do naprawy. Po odbiór przychodzisz z laptopem, sprawdzasz czy sytuacja się nie powtarza, jeśli tak oddajesz go znów: albo go naprawią albo muszą dać Ci nowy.
Więc chyba jednak sobie nie poradze z tym ;/ Odebrałam dzisiaj telefon z naprawy i powiedzieli,ze nie chcial sie wlaczyc. Jakos wczesniej moglam go właczyc... Nie wiem juz co mam zrobic . Jak podlanczam do USB i wciskam C to nie wyszujuje nowego urzadzenia... Co robic?
Ok spróbuje ! Dziękuje bardzo za odpowiedz xD Oddałam do komisu . Jak nie zadziała to trudno ;D Wezme inny telefon
[ Dodano: 2008-04-26, 21:18 ]
Więc tak: zrobiłam tak jak napisales ale coś mi nie wykrywa telefonu...;/ Takie pytanie: Co mam zrobic z tymi sterownikami co podałes link? ;D Bo ja sie zupełnie na tym nie znam xD
Jakby wykrylo telefon to trzebaby zainstalowac te sterowniki. Radze oddac trelefon do autoryzowanego serwisu i jesli nie masz gwarancji to niech Ci wystawia kosztorys - moze nie bedzie to duzo kosztowalo