iPlus - jak to jest?
Moderator: Moderatorzy
- niedobradzidzia
- Stały użytkownik forum
iPlus - jak to jest?
Witajcie, mam niemały problem. Otóż mam iPlusa 60 i chciałabym zerwać z nimi umowę, dlatego, że za wolno mi chodzi net. Doszedł w domu drugi laptop i myślałam, żeby zamówić Neostradę i bezprzewodowo łączyć oba lapki przez router. Spojrzałam na umowę i jest zaznaczony kwadracik, że umowa jest na czas nieoznaczony. Nie ma nic o tym, że na 24 msc, czy coś. Chciałabym zerwać i czy mogę bez ponoszenia konsekwencji? Co z modemem? Wzięłam za 1zł Option Globetretter Edge. Jak to wygląda? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam,
niedobradzidzia.
niedobradzidzia.
heroiczna walka o lepsze jutro...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: iPlus - jak to jest?
Umowa jest na czas nieoznaczony,ale nie krótszy niż 24 miesiąceniedobradzidzia pisze:Spojrzałam na umowę i jest zaznaczony kwadracik, że umowa jest na czas nieoznaczony.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Sama umowa zawarta jest na czas nieoznaczony, aby po 24 miesiącach nagle nie nastąpiło wyłączenie usługi 
Oprócz tego podpisywałaś jeszcze regulamin promocji, na mocy której nabyłaś modem po promocyjnej cenie, gdzie został zdefiniowany okres karencji i opłata karna za jej ewentualne wcześniejsze rozwiązanie.
Niestety operator nie gwarantuje prędkości, najlepiej - jeśli jesteś zdecydowana - poszukać kogoś, kto przejmie umowę na zasadach cesji.

Oprócz tego podpisywałaś jeszcze regulamin promocji, na mocy której nabyłaś modem po promocyjnej cenie, gdzie został zdefiniowany okres karencji i opłata karna za jej ewentualne wcześniejsze rozwiązanie.
Niestety operator nie gwarantuje prędkości, najlepiej - jeśli jesteś zdecydowana - poszukać kogoś, kto przejmie umowę na zasadach cesji.
- niedobradzidzia
- Stały użytkownik forum
Witam i przepraszam, że tak długo mnie nie było. Jedyne co mogę zrobić, to cesja? Jak to wygląda? Jednym słowem klamka się zapadła? Chcę odejść od Plusa nie tylko z internetu, ale i też z mixa. Są po prostu beznadziejni. Na początku ładnie, cacy chodził necik, a teraz to istna tragedia. Po prostu mam chyba nie teges położenie, albo nie wiem co:/ Rok się męczyć nie bardzo mi się to podoba
.

heroiczna walka o lepsze jutro...
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Zadzwoń na 2601, poznasz szczegóły i ew. wymagania.niedobradzidzia pisze:Jedyne co mogę zrobić, to cesja? Jak to wygląda?
Chyba...? No a jak działa w innym miejscu?niedobradzidzia pisze:chyba nie teges położenie
- ztomasz
- Stały użytkownik forum
A jestes pewien ze nie masz jakis problemow ze sprzetem?? Wiruski, trojany i inne badziewia potrafia neta nawet kablowego niezle zmulic.