SPRAWDZENIE MTU
Moderator: Moderatorzy
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: SPRAWDZENIE MTU
No dobra- mnie wyszło 1422. I jak używam to idzie sprawniej. Ale czy takiej wielkości należy używać w GPRS?. wysłałem 2 miesiące temu zapytanie do iBOKu z zapytaniem o MTU....
Jest jeszcze kilka parametrów do ustawienia np RWIN. Zna może ktoś jakieś zalecenia co dooptymalnych ustawień parametrów połącznia z internetem przez GPRS, EDGE i UMTS 

Latka lecą...
- dormario
- Stały użytkownik forum
W tych ustawieniach musi być jeszcze jakaś tajemnica. Ja zbadałem swoje wartości wyszło mi MTU=1472 zmieniłem ją oraz wortość RWIN według wzoru
( MTU-40) * 4 i wiecie co? NIC . Zero polepszenia. Jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> najlepszym lekarstwem na lepszy transfer jest Accelerotor 2k3. Ale jak macie jakieś pomysły to dajcie znać
( MTU-40) * 4 i wiecie co? NIC . Zero polepszenia. Jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> najlepszym lekarstwem na lepszy transfer jest Accelerotor 2k3. Ale jak macie jakieś pomysły to dajcie znać

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
A jaką masz sieć dormario bo ja mam i plusa i 1422. Accelerate zainstalowałem bo myślałem, że może coś jesczce można usprawnić, - ma tyle opcji, ale właściwie tylko ustawienie MTU i RWIN coś daje. Do tego jak sie ma PINGi w GPRS, tych 1422 bajtów rzędu 2100-2700ms
to czego sie spodziewać

Latka lecą...
- dormario
- Stały użytkownik forum
Ja też mam iPlusa tylko u mnie jest EDGE. Pingi mam ponad 1200 ale podobno one mie mają wpływu na transfer.sardo nunspa pisze:A jaką masz sieć dormario bo ja mam i plusa i 1422.