Dwa bezprzewodowe routery tworzace jedna domowa siec.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marcinsk84
Początkujący użytkownik forum

Dwa bezprzewodowe routery tworzace jedna domowa siec.

Post autor: marcinsk84 »

jak w temacie mam chello na razie modem + zwykly ruter +wifii
a chce zrobic modem + wifi + wifi tylko zeby na tycvh dwoch byla ta sama siec czyli moja domowa czy bede tu czy tam bedzie MOJA siec i nie bede sie musial przelaczac ? jak to zrobic czy ktos wie ? ja na razie zastanawiam sie wiec pisze do specjalistow. ( modem z chello -motoroli, zwykly ruter- dlink (bedzie dlink wifi) , wifi gigabyte.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
:szok:

chello(motorola)<===>router z WiFi (dlink)<===>AP WiFi( gigabyte)))))))mojasiecwifi
)))))mojasiecwifi

duze mieszkanko
sie naloza zasiegi
system 1 x vista, 4x xp
Ostatnio zmieniony 2008-03-29, 21:12 przez marcinsk84, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Dwa bezprzewodowe routery tworzace jedna domowa siec.

Post autor: wojteks »

Opisz dokładniej co chcesz zrobić bo temat postu zaciemnia sprawę, skąd 2 routery przewodowe?

czy chodzi Ci o to:
chello(motorola)<===>router z WiFi (dlink)<===>AP WiFi( gigabyte)))))))mojasiecwifi
)))))mojasiecwifi

<===> kabel
))))) WiFi

Czy masz takie duże mieszkanie/dom że jedno WiFi nie starcza?
Czy zasięgi WiFi się nałożą?
Jaki system operacyjny na komputerze
Nie pomagam na PW!
bambek2005
Początkujący użytkownik forum

Re: Dwa bezprzewodowe routery tworzace jedna domowa siec

Post autor: bambek2005 »

Witam, borykam się z podobnym jeśli nie tym samym problemem...
Chodzi o to że mam z sąsiadem podzielonego Net`a przez router wifi. Wszystko fajnie hula tylko z zasięgiem lekka lipa... Około 35%. Niestety Ani sąsiad nie ma możliwości "przełożenia" router`a w inne miejsce, ani ja kompa "bliżej" router`a... ;(
Więc... czy istnieje możliwość połączenia Routera z Routerem via WiFi??

Czyli

Router sąsiada(linksys)---WiFi---->Router mój(linksysWRT54GC)----WiFi-->komp(wifi)

?? Da radę??
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Dwa bezprzewodowe routery tworzace jedna domowa siec.

Post autor: wojteks »

bambek2005 pisze:Router sąsiada(linksys)---WiFi---->Router mój(linksysWRT54GC)----WiFi-->komp(wifi)
Tak się nie da, przed linksysWRT54GC należy wstawić AP Client żeby odbierać połączenie a ten WRT54GC nada go dalej do laptopa.

Innym rozwiązaniem jest zastosowanie AP (np. AirLive 5460v2) w trybie "uniwersal repeater" i postawienie go w pobliżu sąsiada. Będzie to wyglądało tak"
Router sąsiada(linksys)---WiFi---->AP (uniwersal repeater)----WiFi-->komp(wifi)
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ