GGcontroltool-czyli zdalne sterowanie kompem przez Gadu-Gadu

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

GGcontroltool-czyli zdalne sterowanie kompem przez Gadu-Gadu

Post autor: hubert »

Witam
Chciał bym się podzielić pewnym znaleziskiem na jakie trafiłem przypadkiem.
Jest to malutki programik umożliwiający sterowanie komputerem na odległość poprzez protokół GG, podaje się w konfiguracji numer gg i hasło, i zostawia uruchomiony na maszynie mającej być sterowaną.
Testuje to już od kilku dni i nie mogę wyjść z podziwu jakie to narzędzie ma ogromne możliwości przy jednoczesnej prostocie działania, a szczególnie to że za jego pomocą można dostać się do linii komend, co chyba nie muszę mówić jakie kolosalne zastosowania z tego płyną.
Jedyny minus to wykrywanie przez antywirusy tego programu jako trojana, nie da sie go zainstalować ani używać bez dezaktywacji ochrony antywirowej, co nie znaczy że sam program może wyrządzić jakąś krzywdę użytkownikowi, po prostu w nieodpowiednich rękach jest to bardzo groźne narzędzie.
Tutaj jest link do jego pobrania: http://www.pdm.strona.pl/download.html

Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-05-08, 21:54 ]
Administratorzy i moderatorzy nie biorą odpowiedzialności za posługiwanie sie tym programem. Ściągacie go i używacie na własną odpowiedzialność.
yellowfox
Stały użytkownik forum

Re: GGcontroltool-czyli zdalne sterowanie kompem przez Gadu-Gadu

Post autor: yellowfox »

zabawka ale o ograniczonych możliwościach, ja tam wole mojego lina i ssh
ODPOWIEDZ