Witam,
mam do was pytanie co możebyć przyczyną że modem option gt max nie działa w jednym z komputerów. A teraz od początku znajoma zakupiła w/w modem w orange, jednak zaraz po przyjściu do domu chciała go zainstalować ale jednak nie udało się to. Spróbowałem zrobić dzisiaj format i zainstalować go jako pierwszego(na win xp home i proff. to samo), ale i to nie pomogło wkładam go do pcmci i jedynie mrugnie sekundę dioda na czerwono i gaśnie. Laptopa jaki posiada znajoma to acer aspire 3690. Sprawdzałem ten modem na starym laptopie na którym ledwie działa windows xp i o dziwo modem jest prawidłowo wykrywany i dioda świeci an przemian na czerwono i fioletowo, wszystko się instaluje ok!. Co sądzicie o tym problemie czy to może wystarczy wgrać jakiegoś patcha, a może uszkodzony jest pcmcia?, ale system wykrywa prawidłowo obsługę slotu pcmcia.
option gt max nie działa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: option gt max nie działa
Prawdopodobnie port PCMCIA nie ma odpowiedniej wydajności prądowej i w tym laptopie ten (ani podobny) modem nie zadziała. Jest to znany problem na naszym forum.kalion pisze:to acer aspire 3690.
Nie pomagam na PW!
-
i co w takiej sytuacji polecacie bo raczej chyba nie wymienia modemu w orange?.
- wojteks
- *** Administrator ***
Już wielokrotnie radziliśmy aby udac się z laptopem w którym ma pracować modem do salonu i kupić konkretny model jeżeli się poprawnie zainstaluje w danym laptopie.
Można sprzedać ten, kupić coś na usb albo zmienić laptopa.
Można sprzedać ten, kupić coś na usb albo zmienić laptopa.
Nie pomagam na PW!
-
Dobra ok, dzięki za odpowiedź punkty już lecą. A tak w ogóle to nie ja kupowałem ten modem.
.