Problem wysokim pingiem w CS'ie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xtxs
Początkujący użytkownik forum

Problem wysokim pingiem w CS'ie

Post autor: xtxs »

Ostatnio mam bardzo wysoki ping w cs'ie, i najprawdopodobniej przyczyną jest bardzo mały upload( ok 140kb/s). Nie wiem co mam z tym zrobić.
Awatar użytkownika
DJ1910
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Problem wysokim pingiem w CS'ie

Post autor: DJ1910 »

140kbps upa na CSa w zupełnosci styknie.

Spytaj sie swego providera czy sygnał docierający do Ciebie sie nie spitolil, oraz czy admin nie krecił coś w priorytetach pakietów, bo ostatnio wiele osób majacych neta z sieci LAN i WLAN narzeka na pingi w CSie.

CS chodzi na portach uzywanych przez programy P2P, wiec w tym widze przyczyne. Providerzy nieuczciwie tną co sie da, broniac sie przed wysypaniem sie sieci z powodu przeciążenia (wieksze łącza za tą sama kase, brak checi wydawania kasy na nowy sprzęt)

Dobitnie przerabiaja to ludzie ktorzy maja neta w Łodzi z firmy VLINE, niegdyś siec wychwalana pod niebiosa, a teraz przeklęta przez kazdego kto ma tam neta i chce se pograc lub cos posciagac p2p.
ODPOWIEDZ