Netgear WGR614v9
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netgear WGR614v9
Witajcie
Pisze ten post gdyż chciałbym się podzielić moimi "doznaniami" bo zakupie (i zwrocie) tego sprzętu (jak w temacie)
Zaczynamy.
Plusy:
- łatwa instalacja (wszystko za pomocom kliknięcia jednego przycisku) lub jak ktoś woli można sobie samemu skonfigurować
- przystępna cena ( około 100zł)
- nie zawiesza się przy działaniu 24/7 (u mnie działał ponad miesiąc i nie było żadnego problemu)
- polski HelpDesk i pomoc Online
- całkiem niezły zasięg w porównaniu do D-link`a DIR-300, mocniejszy o około 25%
Minusy:
- dla mnie jeden ale BARDZO wielki, nie działają na nim gry przez Steam`a. Lubie sobie czasami po strzelać w Counter Strike. Niestety przy włączaniu gry urządzenie się blokuje.
Dzieje się tak na wszystkich grach działających prze Steam(dla zainteresowanych Forum Netgear`a )
- nie ma opcji QoS
- dość długi czas oczekiwania na odpowiedź z HelpDesk`u (nic nowego:-))
Ogólnie do użytku domowego nadaje się bez problemu, gdyby nie ten minus ze steam`em miał bym go nadal. Dla zainteresowanych link do korespondencji z HelpDesk`iem Netgear`a Korespondencja e-mail
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-12, 09:53 ]
Przenioslem do bardziej odpowiedniego dzialu
Pisze ten post gdyż chciałbym się podzielić moimi "doznaniami" bo zakupie (i zwrocie) tego sprzętu (jak w temacie)
Zaczynamy.
Plusy:
- łatwa instalacja (wszystko za pomocom kliknięcia jednego przycisku) lub jak ktoś woli można sobie samemu skonfigurować
- przystępna cena ( około 100zł)
- nie zawiesza się przy działaniu 24/7 (u mnie działał ponad miesiąc i nie było żadnego problemu)
- polski HelpDesk i pomoc Online
- całkiem niezły zasięg w porównaniu do D-link`a DIR-300, mocniejszy o około 25%
Minusy:
- dla mnie jeden ale BARDZO wielki, nie działają na nim gry przez Steam`a. Lubie sobie czasami po strzelać w Counter Strike. Niestety przy włączaniu gry urządzenie się blokuje.
Dzieje się tak na wszystkich grach działających prze Steam(dla zainteresowanych Forum Netgear`a )
- nie ma opcji QoS
- dość długi czas oczekiwania na odpowiedź z HelpDesk`u (nic nowego:-))
Ogólnie do użytku domowego nadaje się bez problemu, gdyby nie ten minus ze steam`em miał bym go nadal. Dla zainteresowanych link do korespondencji z HelpDesk`iem Netgear`a Korespondencja e-mail
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-12, 09:53 ]
Przenioslem do bardziej odpowiedniego dzialu
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Netgear WGR614v9
Strasznie dziwny ten problem ze Steamem. Az sam bym chcial sprawdzic czy cos sie nie da zrobic 

-
Tak jak w korespondencji, chcieli sprawdzić logi podczas uruchamiania steam`a. Ale nie ukrywam że troszkę mnie rozczarowali tekstem z "urządzeniem konsumenckim". Bo kto tak naprawdę gra na co dzień jak nie konsumenci? I zbytnio nie miałem ochoty ciągnąć tego problemu dalej
Ale nie mam urazy ani do nich bo zachowali sie jak przystało na porządną firmę i zaproponowali zwrot sprzętu co ułatwiło mi sprawę u reselera.
Ale nie mam urazy ani do nich bo zachowali sie jak przystało na porządną firmę i zaproponowali zwrot sprzętu co ułatwiło mi sprawę u reselera.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tzn to w zasadzie chodzi o to, ze jest to router klasy SOHO a nie np sprzet Cisco:Tupti pisze:Ale nie ukrywam że troszkę mnie rozczarowali tekstem z "urządzeniem konsumenckim".
http://www.allegro.pl/item359197597_ubr ... s_ubr.html

Jedno mnie dziwi: steam tworzy az tyle polaczen? p2p rozumiem, ale steam?
-
Masz rację!
Tylko sprzęty z tej samej półki cenowej(+ - 30zł) nie mają z tym najmniejszego problemu. A z forum Netgear`a wynika że ten problem pojawiał sie już od 6 wersji tego router`a,która jest na rynku bodajże od 2006 roku. Więc trochę czasu na rozwiązanie tego problemu mieli.
Tylko sprzęty z tej samej półki cenowej(+ - 30zł) nie mają z tym najmniejszego problemu. A z forum Netgear`a wynika że ten problem pojawiał sie już od 6 wersji tego router`a,która jest na rynku bodajże od 2006 roku. Więc trochę czasu na rozwiązanie tego problemu mieli.
Jestem jak D?inn, pojawiam si? tam gdzie otwieraj? flaszk?.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Oczywiscie, problem jest, nie ma co zaprzeczac. Dziwi mnie to bardzo po prostu.
Szkoda, bo polecalem czesto ten router jako dobry za ta cene, a tu taki koops
Szkoda, bo polecalem czesto ten router jako dobry za ta cene, a tu taki koops

-
Ja też go poleciłem, mojemu bratu
. I teraz się zastanawiam czy mu o ty mówić. Ma już tyle latek że nie przycina w żadne giery (tym bardziej za Steam`a). A do użytku domowego (2-3 kompy) wystarczy mu w zupełności.
Chyba mu powiem, bo jeszcze bęcki dostane

Chyba mu powiem, bo jeszcze bęcki dostane

Jestem jak D?inn, pojawiam si? tam gdzie otwieraj? flaszk?.