Program do obsługi Orange Free i modemu USB

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lukasz88
Początkujący użytkownik forum

Program do obsługi Orange Free i modemu USB

Post autor: lukasz88 »

Witam !

Od niedawna jestem użytkownikiem Orange Free i jedyne co mnie w nim denerwuje (oprócz 1GB transferu ;) ) to aplikacja Business Everywhere. Włącza się około 1,5 minuty. Gdy łączy się z internetem to zamula procesor w 100%, gdy już jest połączona to i tak bardzo delikatnie go obciąża, podczas gier na słabszych komputerach widać to najlepiej. Postanowiłem tak sam od siebie napisać program do obsługi tego internetu. Na początku była wersja która była maksymalnie biedna, włącz wyłącz modem i nic więcej. Potem pojawiła się opcja wyboru połączenia, więcej opcji modemu i statystyki pobieranych danych. Niestety ta wersja była zbyt wolna i pełna błędów. Napisałem w końcu 3 wersję programu która jest według mnie najlepsza. Znakomicie sprawdziła się u mnie mam nadzieję, że u was będzie podobnie.

Aplikacja została stworzona do obsługi modemu OPTION Globesurfer ICON 3G+ ale na pewno będzie współpracowała z innymi modemami albo telefonami USB. Aplikacja posiada możliwość obsługi do 5 emulowanych portów COM. Można jej używać także do łączenia się z siecią np Neostrada, Netia ale już modemu nie będzie obsługiwała.

Aplikacja posiada malutkie niedopracowanie. Występuję błąd podczas automatycznego uruchamiania programu. Zapewne jest to wina błędnego algorytmu obsługi rejestru ale jak znajdę sposób na naprawienie tego to natychmiast to zrobię. Na razie opcja uruchamiania z systemem jest zablokowana.

Pliki programu znajdują się na stronie www.szymich.eu . Jest bezpłatny !

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-05-14, 15:10 przez lukasz88, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Program do obsługi Orange Free i modemu USB

Post autor: Jaco »

lukasz88 pisze:Aplikacja posiada malutkie niedopracowanie. Przekonacie się o nim gdy ją ściągniecie... :)
Zapewne jakiś wirus który rozłoży system na łopatki.Takie rzeczy nie na tym forum :dobani:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Program do obsługi Orange Free i modemu USB

Post autor: ja.michal »

Wrzuć na rapida tam też widać ile osób ściąga. :]
ODPOWIEDZ