Jak skonfigurować UMTS w 6650??
Moderator: Moderatorzy
Jak skonfigurować UMTS w 6650??
Posiadam nokie 6650 i karte simdata...
Skonfigurowałem co mogłem na bluetootha w windowsie XP ale zdaje mi się, że to tylko GPRS chodzi teraz bo innych ustawień do WCDMA niemogłem znależć...
Proszę o pomoc jak to skonfigurować, mieszkam w Warszawie więc zasięg <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> mam.
Ps.Posiadam też kabel DCT-2 do tej noki.
Skonfigurowałem co mogłem na bluetootha w windowsie XP ale zdaje mi się, że to tylko GPRS chodzi teraz bo innych ustawień do WCDMA niemogłem znależć...
Proszę o pomoc jak to skonfigurować, mieszkam w Warszawie więc zasięg <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> mam.
Ps.Posiadam też kabel DCT-2 do tej noki.
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jak skonfigurować UMTS w 6650??
A skąd to wiesz że <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> masz UMTS. Jeżeli tylko z mapki to może być różnie z tym zasięgiem 

- lkmc
- Stały użytkownik forum
Nie wiem jak jest w nokii, ale w mororolce mam mozliwosc wymuszenia korzystania tylko z WCDMA 2100, dzieki temu lapie UMTS nawet w miejscach ze slabym zasiegiem gdzie zwykle bylby on przykryty przez GSM.
- Enzo
Może w miejscu gdzie jesteś sygnał UMTS jest słabszy od GSM i dlatego telefon pracuje w GPRS.
Zobacz w ustawieniach może masz jakąś funkcje do wyboru sieci?
W nowszych nokiach jest tak: Narzędzia>Ustawienia>Sieć>Tryb sieci
Może w twojej jest coś pododnego.
Zobacz w ustawieniach może masz jakąś funkcje do wyboru sieci?
W nowszych nokiach jest tak: Narzędzia>Ustawienia>Sieć>Tryb sieci
Może w twojej jest coś pododnego.
Ostatnio zmieniony 2006-03-18, 21:49 przez Enzo, łącznie zmieniany 1 raz.
iPlus+E61i=FUN
możliwe, że w takim razie chodzi na UMTS`ie myśałęm że do tego potrzeba kolejnej konfiguracji np. w telefonie do połączeń a jeżeli nie to super.
W noki mam tylko wykrywanie zasięgu UMTS i jeżeli jest to jest aktywowany a jeżeli nie to jestem na GSM.
W noki mam tylko wykrywanie zasięgu UMTS i jeżeli jest to jest aktywowany a jeżeli nie to jestem na GSM.
- Enzo
Jak złapiesz zasięg UMTS to na wyświetlaczu pojawi się symbol "3G"
iPlus+E61i=FUN
Mi się pojawia zamiast tej antenki koło kresek zaięhu taki jakby niebieski dolarek-$-podobny...
A mam jeszcze pytanie jak sprawdzić stan konta w SimData??
A mam jeszcze pytanie jak sprawdzić stan konta w SimData??
-
- Stały użytkownik forum
stan konta sprawdzasz *100#Barciu pisze: A mam jeszcze pytanie jak sprawdzić stan konta w SimData??
SPV C500 + SIMDATA
- Enzo
Ten dolarek to prawdopodobnie jest ten symbol jak chcesz się upewnić to zobacz w instrukcji http://europe.nokia.com/phones/files/gu ... _UG_en.pdf na 25 stronie.Barciu pisze:Mi się pojawia zamiast tej antenki koło kresek zaięhu taki jakby niebieski dolarek-$-podobny...
iPlus+E61i=FUN
Mam n7600 iten "dolarek" u mnie oznacza że jestem w zasięgu umts.
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam zasięg UMTS (maksymalny 4 na 4kreski)z tym znaczkiem z 25str. instrukcji powyżej "$" i przy łączeniu pojawia się "G" w kwadraciku a po zakończeniu połączenia pisze, że zakończono połączenie GPRS.
W komputerze łącze się przez bluetooth`a i numer jaki wybieram to: *99***1# no i z tych ważniejszych to jeszcze ten kod: AT+CGDCONT=1,"IP","www.plusgsm.pl"
a tak prędkość portów to 115,2kb/s
A w telefonie:
strona główna: www.plusgsm.pl
proxy: włącz
proxy podstawowe: :8080
proxy drugorzędne: :8080
Nazwa ustawień: plus
W poniedziałek mam dostać kabel DKU-2 i mam orginalne sterowniki noki może one coś zmienią na UMTS.
W komputerze łącze się przez bluetooth`a i numer jaki wybieram to: *99***1# no i z tych ważniejszych to jeszcze ten kod: AT+CGDCONT=1,"IP","www.plusgsm.pl"
A w telefonie:
strona główna: www.plusgsm.pl
proxy: włącz
proxy podstawowe: :8080
proxy drugorzędne: :8080
Nazwa ustawień: plus
W poniedziałek mam dostać kabel DKU-2 i mam orginalne sterowniki noki może one coś zmienią na UMTS.
- Enzo
-
No chyba macie rację chodzi mi UMTS ale z zawrotną prędkością 112kb/s a 14KB/s zasięg przy teście był 3 na 4kreski....
- Speedo
to cos z predkoscia portu nie tak, z taka predkoscia wycisniesz z netu max 10 kb/s, tez tak mialem jak pozwolilem windzie xp zainstalowac sobie modem jako "standartowy modem wykorzystujacy technologie bluetooth". Potem po przemysleniu wlazlem w modem, aktualizuj sterownik i zaktualizowalem na pobrany ze stronki nokii, troche sie prul o to ze nie podpisany cyfrowo ale zainstalowal i w efekcie teraz mam max predkosc portu 460800Barciu pisze:

Mi?ego dnia
Pozdrawiam
Speedo

Pozdrawiam
Speedo

-
Witam,mam ten sam problem ,prędkośc portu tylko 115,2 kb/s i nie mogę sobie poradzić ,żeby zmienić na większą,mógłby Ktoś podać link do strony Nokii i wskazać mi,który to jest sterownik zwiększający prędkość portu >?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- hubikas
- Stały użytkownik forum
Niestety, nic z tym nie zrobisz, ta Nokia ma ograniczenie co do predkosci polaczenia poprzez Bluetooth i zwiekszenie predkosci portu nic tu nie da, transfery sie nie zwieksza, max.osiagniesz tylko poprzez kabel DKU-2, wiem bo sam jestem uzytkownikiem tego telefonu!!skysports pisze:Witam,mam ten sam problem ,prędkośc portu tylko 115,2 kb/s i nie mogę sobie poradzić ,żeby zmienić na większą,mógłby Ktoś podać link do strony Nokii i wskazać mi,który to jest sterownik zwiększający prędkość portu >?
Pozdrawiam
iPlus + NOKIA 6650 = UMTS = ~ 45kB/s :-) 2006r stare czasy, kto to jeszcze pamieta :-)
-
chyba jednak inne modele mamy,ja posiadam Nokie 6021