<zbędny cytat>
Witam, w koncu dostalem plany. Rysunek pogladowy mozna znalezc ponizej
Objasnienie: HOL 1-2, jest to pomieszczenie zarowno na 1 jak i 2 pietrze. Mozna przez nie wejsc do SALI. Oddziela dosyc gruba scianaKorytarz 4,9,5,10,6,11 jest to dlugi KORYTARZ z HOLem, na 2 kondygnacjach. HOL oznaczony 7 i 8 znajduje sie tylko na jednym pietrze. Czyli mamy do pokrycia 2 kondygnacje ( prawie w calosci)
I teraz jakie ja mam pomysly. Chcialbym aby z GWD do Routera/AP 1, 2 szedl przewod. 1 i/lub 2 maja sie laczyc z 3 poprzez WDS. Z 1 do4 idzie kabel, 4-5 kabel, 5-6 kabel, 6-7 WDS (gruba sciana), 7-8 kabel. To samo pietro wyzej, czyli z 2-9,9-10, 10-11 kabel pomiedzy APkami.
Chodzi mi teraz o kwestie techniczna, czy nie bedzie problemu jesli wlasnie za pomoca jednej skretki, polacze APki na 1 kondygnacji, a nie bede do kazdego osobno ciagnal przewod?? Jak w takim przypadku skonfigurowac te routerki (chodzi o adresacje). Czy jest taka mozliwosc, aby routerek 3 laczyl sie z 1 albo 2 w razie braku sygnalu, badz awarii sprzetu?? Jak tworzy sie takie WDSy?? ( Jesli chodzi o to, to jeszcze tego nie robilem).
Czy routerki Motorola WR850Gv2 54Mb 250mW
o takie dadza sobie rade, przy zalozeniu ze bedzie pracowac kilkanascie (max) osob na kondygnacji??
Prosze o pomoc i doradztwo, aby jak najlepiej stworzyc te siec. Za porady co do konfiguracji sieci oraz sprzetu serdecznie z gory dziekuje.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-05-14, 08:06 ]
Wycinam zbędny cytat.
[ Dodano: 2008-05-14, 22:43 ]
moge liczyc na pomoc??