Huawei E870 +adapter PCMCIA

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Huawei E870 +adapter PCMCIA

Post autor: krystianb »

Witam wszystkich użytkowników.

Chciałbym poznać opinie użytkowników modemu Huawei E870, gdyż bardzo nie wiele informacji znalazłem na jego temat, tylko z tego co pamiętam użytkownik Yagi cos mówił ze w porównaniu ze wspomnianym Optionem ma mizerną czułość, czy ktoś by mogli to potwierdzić, gdyż to jest najważniejszy dla mnie parametr, a i czy dobrze zrozumiałem ze Huawei nie ma złącza anteny zewnętrznej, co prawda raczej nie planuje zakupu, ale lepiej mieć. (W mieszkaniu mam pogranicze zasięgu HSDPA, ZTE 330 pracował na minimalnym zasięgu raz zgubił w ciągu 2 dni testów), a anteny nie mam jak za bardzo założyć.

Aktualnie posiadam notebooka z PCMCIA, swoje juz przeżył i pewnie kiedyś go będzie trzeba zmienić, wiec miło było by mieć modem którego nie trzeba było by zmieniać kupując nowego notebooka.

Wybór padł na jeden z tych dwóch, gdyż mają podobną cenę (w orange, stamtąd będzie net) i proszę nie namawiać mnie na modemy usb.

Edit:
Czy nikt nie używa Huawei E870???
Ostatnio zmieniony 2008-05-18, 13:18 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Tracer
Stały użytkownik forum

Re: Huawei E870 +adapter PCMCIA

Post autor: Tracer »

Bierz Optiona ;)Ma taką czułą antenkę motylkową,że zwykła dookólna nic nie wnosi w zasięgu.Idzie do mnie pocztą kierunkowa z Dipola to się zobaczy :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Nikt nie pomoże? Jutro muszę podjąć decyzję jaki modem wybrać (w orange)
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

Huawei nie ma złącza anteny zewnętrznej
Ma takie wyjście, tak samo jak E800. Trzeba tylko wyciągnąć standardową antenę (wysuwa się ją).
Co do tego czy E870 jest dobry czy zły - norma, niczym szczególnym się nie wyróżnia, nie jest jakoś specjalnie awaryjny, trudno porównać czułość.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Dzięki.
Chyba nie będę ryzykował i wezmę gt max'a 7.2 hsupa mi nie potrzebne, a jak przyjdzie zmieniać notka to się będę martwił, może już z wbudowanym kupię.
ODPOWIEDZ